MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 17:55

Donald Trump se dezice de afirmațiile critice la adresa premierului britanic Theresa May

Distribuie

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a spus la Londra că este de acord cu orice abordare ar avea premierul Marii Britanii, Theresa May, în negocierile privind ieșirea Marii Britnaii din UE, într-un interviu acordat tabloidului The Sun.

Marea Britanie şi Statelor Unite vor încerca să aprofundeze cooperarea după Brexit, a afirmat premierul britanic, Theresa May, după întâlnirea pe care a avut-o la Londra cu șeful de la Casa Albă.

Theresa May s-a întâlnit vienri, în reședința de vară de la Chequers, cu Donald Trump, aflat în vizită de lucru în Marea Britnaie. Șefa executivului de la Londra a anunțat că Marea Britanie și SUA au stabilit să negocieze un acord comercial, după Brexit.

”Avem deja investiţii bilaterale de peste 1.000 de miliarde de dolari şi vrem să mergem mai departe. Acordul privind poziţia în negocierile cu Uniunea Europeană îmi oferă mie şi preşedintelui Donald Trump platforma pentru a ajunge la un tratat comercial ambiţios”, a spus Theresa May, potrivit CNN.

Premierul britanic i-a mulțumit lui Trump pentru susținerea oferită după atacul neurotoxic din orășelul britanic Salisbury, incident atribuit Rusiei, care a negat orice implicare. ”Am stabilit să abordăm Rusia de pe o poziţie de forţă şi unitate şi trebuie să contracarăm eforturile de de subminare a sistemelor democratice”, a declarat May.

Trump a mai precizat la Londra că este de acord cu orice abordare ar avea premierul britanic, Theresa May, în negocierile privind Brexitul, părând să se distanțeze de afirmațiile făcute într-un interviu acordat tabloidului The Sun.

Președintele american, Donald Trump, a negat, ulterior, că a critcat-o pe Theresa May, în interviul respectiv, numind informațiile difuzate drept ”incomplete și false”.

Nu am avut critici la adresa primului-ministru”. Ştirea difuzată de cotidianul The Sun a fost „în generală bună”, dar nu include „chestiuni majore” pe care le-am spus despre Theresa May. „Din fericire, înregistrăm discuţiile acum, astfel că le puteţi asculta (…). Înregistrăm ceea ce discutăm cu reporterii, căci sunt ştiri false”, a declarat Donald Trump.


CITEȘTE ȘI: Mărturisirile emoționante ale fratelui Mădălinei Manole. ”Tata o visează des. Spune că e fericită acolo, cu Șerban”


FOTO: EPA

Citește mai multe despre Theresa May pe Libertatea.

Comentarii