Mergi direct la conținut »
Donald Trump vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Comerțului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Donald Trump vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Comerțului

Donald Trump vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Comerțului

Președintele american Donald Trump le-a spus în repetate rânduri oficialilor de la Casa Albă că vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Comerțului (OMC).

Potrivit presei americane, una dintre persoanele cu care a discutat Trump susține că președintele american le spune în mod frecvent consilierilor săi: ”nu ştiu de ce suntem membri! OMC este concepută astfel încât restul lumii să înşele SUA”.

Orice retragerea din OMC ar avea, însă, nevoie de o rezoluție a Congresului SUA și este puțin probabil ca Trump să convingă Congresul să îi satisfacă dorința.

”Surse din apropierea situaţiei susţin că administraţia Trump va căuta să analizeze diferite modalităţi prin care SUA să răspundă la ceea ce consilierii lui Trump consideră că este un tratament incorect şi dezechilibrat în limitele OMC”, arată publicația Axios, potrivit Agerpres.

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) este o instituţie internaţională care stabileşte reguli globale de comerţ între statele membre. România este membru fondator al OMC, instituţie creată în 1995 în urma finalizării rundei Uruguay de negocieri comerciale multilaterale (1986-1994).


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV/ Cristi Minculescu nu se lasă! A venit cu martori la tribunal pentru a-și ”lua partea” de Iris


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close