MENIU CAUTĂ

Dosar penal de răpire în cazul fetiţei din Bacău găsite după 18 ore de căutări. Ce detalii le ridică suspiciuni polițiștilor

Distribuie

Poliţiştii din Bacău au deschis dosar penal pentru lipsire de libertate în cazul fetiţei de 2 ani care a dispărut ieri din Blăgeşti şi a fost găsită, după mai bine de 18 ore de căutări. Motivul: oamenii legii au găsit-o pe copilă în aceeași zonă în care mai făcuseră deja căutări și nu au găsit-o. În plus, Antonia nu era murdară și nici nu existau indicii că micuța a stat toată noaptea „sub cerul liber”. 

Copila de 2 ani a dispărut marți seară din casa părinților, în Blăgești, județul Bacău. O amplă operațiune de căutare a fost declanșată în zonă, iar micuța a fost găsită după 18 ore, după ce a fost căutată de zeci de angajati ISUJ Bacău, poliţişti, jandarmi şi voluntari. După ce a fost găsită, micuța Antonia a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital pentru evaluarea stării de sănătate.

Din primele informaţii, se pare că fetiţa a fost găsită într-o zonă unde echipele de salvatori făcuseră deja căutări şi nu o găsiseră pe micuţă. Când a fost descoperită, Antonia nu era murdară. Și nici nu existau semne că și-ar fi petrecut noaptea „sub cerul liber”. Acest lucru le-a ridicat suspiciuni polițiștilor, motiv pentru care a fost deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate.

„La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 20.00, o tânără, de 20 de ani, din comuna Blăgeşti, a sesizat polițiștii din cadrul I.P.J. Bacău că fiica sa, GÎNJU VASILICA-ANTONIA, în vârstă de 2 ani, a dispărut din curtea locuinţei, în cursul aceleiași zile. În urma căutărilor efectuate de polițiști, pompieri, jandarmi, reprezentanții autorităților locale și voluntari, fetița a fost găsită, astăzi, pe un deal, din localitatea de domiciliu, de agent de poliție Blaj Mihai, din cadrul Postului de Poliție Blăgești.

Din primele verificări, starea de sănătate a minorei este bună, la fața locului deplasându-se un echipaj al ambulanței, care i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Bacău au întocmit un dosar penal, în care se continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, iar minora va fi expertizată medico-legal. Agentul de poliție Blaj Mihai, din cadrul Postului de Poliție Blăgești- I.P.J. Bacău, a fost felicitat de conducerea Poliției Române”, este comunicatul transmis de IPJ Bacău.


Citește și:

Clanul PSD Cosma, asfalt în Ploiești, tango la Miami. Iubita lui Vlad Cosma are firmă de asfaltări pe bani publici!

Citește mai multe despre dosar penal pe Libertatea.

Comentarii