Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Medicii reclamă nereguli grave în lupta cu COVID-19 la spitalul Clinic de Urgență Sfântul Ioan din Capitală

Medicii reclamă nereguli grave în lupta cu COVID-19 la spitalul Clinic de Urgență Sfântul Ioan din Capitală

Medicii au reclamat că nu s-au luat măsuri reale de prevenție pentru infectare cu coronavirus, că nu există dotare pentru asigurarea prevenției, precum și că 30 de cadre medicale ar fi fost obligate să participe la raportul de gardă într-o încăpere de dimensiuni mici și să viziteze saloanele, scrie G4media.ro

De Iulian Budușan,

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 din București au anunțat marți deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu după ce mai multe cadre medicale de la Spitalul de Urgență Sfântul Ioan din Capitală au depus plângeri împotriva conducerii.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Potrivit surselor G4Media.ro, medicii au reclamat că nu s-au luat măsuri reale de prevenție pentru infectare cu Covid-19, nu există dotare pentru asigurarea prevenției, precum și că 30 de cadre medicale ar fi fost obligate să participe la raportul de gardă într-o încăpere de dimensiuni mici și să viziteze saloanele.

De asemenea, medicii de la Sfântul Ioan au reclamat și faptul că ar fi fost obligați să participe la cursuri și colocvii, chiar și după ce Ministerul Sănătății a sistat aceste evenimente.

Ce au descoperit procurorii

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat la data de 23.03.2020 dosarul penal nr. 2297/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 C.p.şi abuz în serviciu prev. de art. 297 C.p., ca urmare a sesizării venite la DGPMB – Secţia 26 Poliţie din partea mai multor cadre medicale din Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. loan din Bucureşti cu privire la existenţa unui cadru organizatoric defectuos ce nu ar corespunde măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă
Recomandări

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă

 

Urmare a plângerii înregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate.

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată în comunicatul Parchetului.

Cum ne protejăm de COVID-19

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este în pericol de a fi închis și medicii trimiși în carantină după ce un pastor neoprotestant în vârstă de 64 de ani a decedat în această unitate spitalicească.

Situație disperată la Spitalul Județean Arad, după ce un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost răpus, luni, de coronavirus. Acesta a zăcut în unitatea medicale trei zile, fără să fie testat de COVID-19, iar cadrele medicale se tem pentru viețile lor.

Un bărbat din județul Neamț a fost amendat de polițiști pentru că nu a respectat autoizolare. La doar câteva ore, acesta a ieșit din nou la plimbare, chiar dacă era obligat să stea 14 zile în casă.

Close
Închide
  Close