MENIU CAUTĂ

Dosarul „Timmermans” a fost clasat de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Distribuie

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 27 martie 2019, clasarea dosarul penal "Timmermans", pe motiv că faptele reclamate nu există.

Într-un comunicat de presă, SIIJ precizează că „procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic «Timmermans», clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prev. de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor”, a notat digi24.ro.

Plângerea fusese depusă de un site

Dosarul a fost clasat la mai puțin de o lună! Procurorul Adina Florea a înregistrat, la sfârșitul lunii februarie, un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după o plângere depusă de site-ul, Lumea Justiției (luju.ro).

Plângerea penală îi mai viza și pe comisarul european pe Justiție Vera Jourova, Augstin Lazăr, procurorul general al României, dar și Angela Cristea, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România, dar și pe cei care au tehnoredactat ultimul raport MCV, cel din 13 noiembrie 2018.


Reprezentați de mafiotul din „Cazul Shanghai”, chinezii îi invită pe șefii Cupru Min, Coșarcă și Chindriș, în China și apoi cer „raportul geologic” pentru resursele de cupru și de metale rare ale României!

Citește mai multe despre adina florea, frans timmermans, dosar și justitie pe Libertatea.

Comentarii