MENIU CAUTĂ
11 Iul. 2018 21:50 , de Valentina Postelnicu

Dragnea, acuzații grave la adresa lui Iohannis: ”Da, presedintele s-a implicat direct în condamnarea mea!”

Distribuie

Dragnea, acuzații grave la adresa lui Iohannis: ”Da, presedintele s-a implicat direct în condamnarea mea!”, a declarat, miercuri, la Antena 3, liderul PSD, el precizând că miza principală a lui Klaus Iohannis este ”ca el să nu mai existe”.

”Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că, dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă Guvernul jos a doua zi”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă consideră că președintele se află în spatele condamnării sale, în dosarul angajărilor fictive, Dragnea a răspuns:  „Da, este părerea mea. Este a doua condamnare fără probe şi în care sunt total nevinovat. Primeam avertizări, ai grijă cu legea offshore, cu minting, pentru că deranjezi şi va influenţa decizia judecătorilor, că sunt presiuni pe judecători. E un ofiţer care mi-a zis că <>. Nu îi dau numele, e militar, dacă ţine la onoare şi nu vrea să stea cu piatra pe inimă să spună, că mâine i se poate întâmpla lui. Ofiţer din serviciile secrete”, a mai spus liderul PSD.

El a precizat că ”șeful statului, în toate ieșirile publice, înainte de sentință, vorbea despre el ca despre un condamnat care ar trebui să fie în continuare condamnat”.

”Fac cereri să redeschidă noi dosare, a cerut la Înalta curte, probabil o să ne judecăm, probabil o să ceară și de când eram în liceu, în școala generală, la grădiniță. Miza principală a lui Iohannis este ca eu să nu mai exist”, a spus Liviu Dragnea.

Șeful PSD a continuat: ”Eu merg exact înainte, fără ezitare. Cei care vor dori să mearg înainte cu mine, vor fi oameni curajoși, cei care nu vor dori, înseamnă că sunt niște lași, niște fricoși,. Eu sunt o țintă, care, odată dată deoparte, începe efectul dominoului. Mulțumesc parlamentarilor pentru puterea și curajul de care au dat dovadă în aceste luni”, a afirmat Dragnea, precizând că speră ca și cei din Guvern și din coaliție să facă același lucru.

Dragnea a mai spus că ”sentința sa a fost dată prin presiune”. ”Unul dintre judecători a rezistat la presiuni, ceilalți, nu. Nu am fost șocat în acea zi, în ultimele zile s-au înmulțit informațiile, orașul e mic, mulți vorbesc despre toate lucrurile”, a spus el.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul privind procesul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. A fost achitat pentru acuzația de fals intelectual. Decizia nu este definitivă.

Citește și: Uninominalul pur, ”marea baroneală”. Sistemul electoral dorit de Liviu Dragnea e ”de secol XVII”

Citește mai multe despre condamnare și PSD pe Libertatea.

Comentarii