Mergi direct la conținut »
Dragnea, despre scandalul naționalizării pensiilor private: În foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea, despre scandalul naționalizării pensiilor private: În foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF

Dragnea, despre scandalul naționalizării pensiilor private: În foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF

Dragnea, despre scandalul naționalizării pensiilor private. Liderul PSD a declarat la Antena 3 că este vorba despre ”fake news” și că în foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF. El s-a referit și la mesajul transmis de Fondul de Pensii NN. Dragnea spune că Guvernul României ar trebui să ceară explicații la Ambasada Olandei și la guvernul olandez și la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări, în România.

De Valentina Postelnicu,

„În ceea ce privește acest scandal, un fake de fapt, despre naționalizarea pensiilor private este pornit de la domnul Mișu Negrițoiu, care este președintele ASF, care știe foarte bine că în foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF pentru că ceea ce se întâmplă acolo e foarte grav și au de suferit clienții români și asigurații români. Pe de altă parte, eu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicații la Ambasada Olandei și la guvernul olandez și la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate puteau să o facă într-o fostă colonie olandeză. În România nu este pemis așa ceva”, a afirmat Dragnea.

El a opinat că olandezii ar putea fi „supărați pe corvete”, dar a arătat că este „nepermis” ceea ce a făcut compania NN întrucât „o asemenea informație poate să ducă la prăbușirea unui sistem”.

Fondul de pensii NN şi-a anunţat clienţii cărora le administrează pensia privată obligatorie că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei. Reacția acestora a venit după ce Cătălin Predoiu (PNL) anunțase că Guvernul pregătește naționalizarea Pilonului II de pensii private.

În ultimele săptămâni, au existat discuţii în spaţiul public cu privire la o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private. Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influenţate de decizii politice precum îngheţarea valorii procentului din venitul brut aferent contribuţiei la fondul de pensii, blocarea parţială sau integrală a virării acestei contribuţii sau naţionalizarea sumelor acumulate până acum în conturile viitorilor pensionari. De aceea, este important să urmăreşti permanent ce se întâmplă cu pensia ta şi să te implici activ în demersurile de economisire suplimentară pentru un trai decent la bătrâneţe. Sperăm ca aceste detalii să contribuie la o mai bună informare despre pensia ta viitoare. În eventualitatea unor măsuri care ar afecta pensia administrată privat, vom face toate demersurile posibile pentru a apăra dreptul tău la proprietate asupra acestor bani. De asemenea, prin canalele pe care le avem la dispoziţie (site, mass-media, e-mail), te vom ţine la curent cu informaţiile ce pot avea impact asupra viitoarei tale pensii„, este mesajul primit de clienţi.

Ministrul Finanțelor a reacționat, și a precizat în ședința de Guvern că informația nu are niciun temei și nu e adevărată.

Close
Închide
  Close