MENIU CAUTĂ
16 Apr. 2018 16:06 , de Valentina Postelnicu

Dragnea a găsit soluția pentru explicarea majorărilor salariale: ”Noi trebuie să facem comparaţie cu decembrie 2016”

Distribuie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la finalul şedinţei CExN, despre nemulțumirile și protestele legate de salarii, că a avut  întâlnit în weekend cu premierul, ministrul Muncii şi alţi oameni din Guvern pentru a-i prezenta informaţiile cu privire la salarizare. Dragnea a dat asigurări că  niciun salariu din sistemul bugetar  nu a scăzut faţă de decembrie 2016 și a precizat că trebuei făcută comparația cu 2016, când au preluat puterea.

Am discutat şi ieri, în weekendul ăsta am stat împreună cu mai mulţi colegi şi cu doamna prim-ministru Dăncilă, şi i-am rugat pe doamna Olguţa Vasilescu şi pe ceilalţi colegi din Guvern să prezinte totuşi toate informaţiile legate de salarizare. Vorbim de Sănătate. Este un domeniu pe care noi l-am pus pe un loc de cinste şi în care am hotărât ca statul român să investească foarte mult atât în ceea ce priveşte sistemul nivelul de salarizare, cât şi în ceea ce priveşte infrastructura de sănătate şi anvelopa salarială a crescut de la 8 miliarde la 11 miliarde. Discutăm de 3 miliarde în plus. Aceştia sunt bani care se dau, nu se iau. De asemenea, la 3 miliarde în plus, anvelopa de 30% alocată pentru sporuri înseamnă că apare un miliard în plus pentru sporuri, deci şi anvelopa pentru sporuri a crescut', a susţinut Liviu Dragnea.

Dragnea a cerut ministrului Sănătăţii şi sindicatelor să se uite cu atenţie pe regulamentele de sporuri', deoarece este o situaţie de neacceptat ca o sumă foarte mare de bani alocată pentu salariile din sănătate să aducă nemulţumiri.

Din câte am înţeles şi o să începem să vorbim despre asta, noi trebuie să facem comparaţie cu decembrie 2016. (…) În ceea ce priveşte regulamentul sporurilor, cred că în perioada următoare şi ministrul Sănătăţii, şi ministrul Muncii vor explica în detaliu şi ne vor arăta tuturor (…) ce salarii au toţi cei din toate domeniile', a adăugat Dragnea, precizând că se va pleca din decembrie 2016, vedem ce nivel de salarizare a fost şi eu nu cred că există vreun salariu la vreun bugetar care să fi scăzut faţă de decembrie 2016'.

Dragnea a anunţat că în perioada următoare va avea loc o întâlnire la vârful conducerii partidului – la care vor fi prezenţi premierul Viorica Dăncilă, o serie de miniştri şi reprezentanţi ai administraţiei locale – în care se va stabili o formă finală a Codului administrativ şi a Codului finanţelor publice locale.

Ulterior, după ce PSD are un punct de vedere conturat, va exista o discuție în coaliţie cu ALDE dar și cu cei de la UDMR.

'De asemenea, am avut o discuţie şi cu colegii de la UDMR să ne întâlnim şi cu dumnealor, să conturăm un punct de vedere comun şi discuţiile sunt deschise şi cu celelalte partide din Parlament pentru a finaliza aceste două acte normative importante”, a declarat Dragnea după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, care a avut loc la Parlament.

Întrebat dacă până la această întâlnire ar trebui să se sisteze lucrările din Senat cu privire la Codul administrativ, care trebuia să primească raport la comisiile de specialitate de mai multe săptămâni, Dragnea crede că aşa trebuie să se întâmple.

În ultima perioadă, mai multe proteste au avut loc la mai multe instituții din țară, cadrele medicale fiind nemulţumite că le-au fost micşorate sporurile şi astfel le-au scăzut veniturile cu câteva sute de lei, diminuările putând ajunge până la 1.300-1.500 de lei.

Ministrul Sănătății a explicat managerilor cum pot rezolva probelemele legate de sporurile care au dus la diminuarea veniturilor anumitor categorii de personal.

'Am vorbit cu managerii mai multor spitale despre revizuiea acordării sporurilor. Nu cred că vor mai fi probleme deosebite. Noi aplicăm o lege şi există şi scăderi pe care încercăm să le echilibrăm', a explicat pentru Libertatea  ministrul Sorina Pintea.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Ami, drumul de la XXL la XXS. „Am o problemă să găsesc haine pe măsura mea'

Loading...
Comentarii