”Nu domnul Şerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect. Eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege, că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit”, a spus Liviu Dragnea.
Președintele PSD a precizat că miercuri, la ora 10.30, va avea loc ședința Comitetului Executiv Naţional, unde liderii PSD vor discuta şi subiectul legii grațierii colective.
”Poate întoarce plenul Senatului raportul în comisie. Nu numai eu, majoritatea suntem nemulţumiţi pentru ce s-a întâmplat acolo. Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Vreau să discutăm transparent în CEx, că li s-a spus că e în regulă cu acel amendament. Când au văzut poziţia mea şi-au dat seama că de fapt nu era o informaţie corectă”, a susţinut Liviu Dragnea.
Senatorul Șerban Nicolae a declarat, după anunțul lui Liviu Dragnea că este vorba despre o decizie politică. ”Din punctul meu de vedere, forma actuală a proiectului de lege este absolut ineficientă, nu rezolvă absolut nimic și nu răspunde niciunei așteptări a societății, nici în privința obligațiilor României față de Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a spus sernatorul PSD.
El a menționat că, la final, este vorba despre o decizie politică. ”Nu rezolvă problema supraaglomerării din penitenciare”, a adăugat Șerban Nicolae.
”Grațierea este o o măsură care nu implică costuri bugetare, în timp ce construcția de spitale, instituții de învățăm implică investitții bugetare. Dacă vom continua să plătim în continuare milioane de euro despăgubiri la CEDO persoanelor care stau în penitenciare, în condiții improprii, probabil că vor rămâne mai puțini bani pentru spitale, pentru instituții școlare”, a spus Nicolae.
El a menționat că în interiorul partidului nu s-a discutat problema legii grațierii colective.
Proiectul legii grațierii colective a primit raport de admitere cu amendamente în comisia juridică. În urma dezbaterilor din comisie, senatorii au elaborat mai multe amendamente privind condițiile de grațiere și faptele grațiate. După raport, proiectul merge la vot în plenul Senatului.