Mergi direct la conținut »
Pandemia, combătută în stilul șeicilor. În Dubai, străzile sunt dezinfectate cu dronele și mesajul „Stați acasă” este proiectat pe Burj Kalifa
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Pandemia, combătută în stilul șeicilor. În Dubai, străzile sunt dezinfectate cu dronele și mesajul „Stați acasă” este proiectat pe Burj Kalifa

Măsuri în forță a luat municipalitatea din Dubai pentru combaterea coronavirusului. Pe străzi poliția și-a scos blindatele, care par din filmele SF, și toate străzile sunt dezinfectate cu drone și cu sute de angajați.

De Andreea Archip,

Toată lumea stă în casă, iar internetul s-a umplut de fotografii cu orașul care era vibrant altădată, iar astăzi este gol.

În Emiratele Arabe Unite există 140 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, din care 31 sunt vindecate.

Acțiune masivă de dezinfecție

„Este lockdown complet aici. Am fost până la o farmacie și eram singură pe autostradă. Nu mai circulă nimic. Am tot primit notificări de la poliție pentru că weekendul ăsta dezinfectează toate mijloacele de transport în comun”, a povestit Ionela, o româncă din Dubai, pentru Libertatea.

Din oră în oră primește SMS despre acțiunea masivă de dezinfecție din tot orașul, cu avertismentul să rămână în case. Traficul din oraș este redus la zero. Toate autostrăzile sunt goale, la fel și plajele, și locurile de promenadă.

Potrivit Gulf News, activitatea de dezinfecție va dura în total 11 zile și va cuprinde 95 de străzi din tot orașul.


Close
Închide
  Close