MENIU CAUTĂ
27 Ian. 2014 10:28 , de Adrian Văduva

EFECTELE IERNII! Guvernul a declarat STARE DE ALERTĂ în Buzău, Brăila și Vrancea

Distribuie

Starea de alertă – cerută de vicepremierul Liviu Dragnea pentru județele Buzău, Brăila și Vrancea a fost acceptată de premierul Victor Ponta  după ce aceste zone au fost timp de şase ore sub cod roşu de viscol, potrivit Digi 24.
„Nu avem pierderi de vieți omenești din cauza neintervenției instituțiilor statului”, a declarat, luni, premierul Victor Ponta. Șeful Guvernului a adăugat că nu există grupuri importante de persoane și trenuri blocate pe câmp și a confirmat decretarea stării de urgență pentru județele Buzău, Brăila și Vrancea.
„Ambulanțele și SMURD-ul au funcționat la parametri maximi”, a adăugat premierul. Potrivit acestuia, pentru deszăpezire și intervenții în caz de urgență sunt aproape 10.000 de oameni „în teren” și încă 10.000 de oameni sunt pregătiți să intervină.
Vicepremierul Liviu Dragnea declarase anterior că, luni dimineaţă, îi va propune premierului Victor Ponta decretarea stării de alertă în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea.
„Starea de alertă ne va crea posibilitatea şi cadrul legal pentru a dispune măsurile necesare pentru a elimina efectele acestui dezastru, efectele acestei stări de forţă majoră”, a declarat Dragnea la comandamentul de iarnă de la Guvern de duminică seară.
Află aici ce presupune STAREA DE ALERTĂ.

Comentarii