Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ei sunt copiii femeii de serviciu care a murit în incendiul din clubul Colectiv. Drama lor este de neimaginat

De Alina Serea,

Femeia era liberă în noaptea de vineri însă o colegă a rugat-o să-i țină locul și ea acceptat. Situația ei fianciară era extrem de dificilă așa că a acceptat să lucreze fără carte de muncă, fiind plătită cu 100 de lei pe tură. Pentru că avea cinci copii pe care îi creștea singură și tatăl ei bolnav se afla tot în îngrijirea ei, femeia nu a stat pe gânduri când a fost rugată să vină din liber pentru a mai câștiga un ban cu care să-și hrănească familia. Aflând povestea ei tragică, fotbalistul Bogdan Gavrilă de la Dinamo a decis să întindă o mână de ajutor familiei. ”În urmă cu puțin timp m-am întors de la casa femeii de serviciu de la clubul Colectiv care a lăsat în urmă 5 copii ! Nu era tura ei, colega ei a rugat-o să vina în locul ei. A acceptat... Era plătită cu 100 ron pe zi, fără carte de muncă. Ea își întreținea singură familia: cei 5 copii și tatăl paralizat. Soțul a murit cu 8 ani în urmă. Copiii au următoarele vârste: 11 ani( gemenii) , 14 ani, 16 ani și 23 ani. Am înțeles că fata cea mai mare este bolnavă, dar toți au nevoie în egală măsură de ajutorul nostru . Am insistat să ajung să fac câteva poze pentru a va arată exact situația și a nu crede că vorbesc din auzite , pentru a va face să înțelegeți că acest caz este cumplit și de neimaginat . Familia locuiește într-o încăpere ce stă să cadă pe ei cu chirie , adresă este : BUCUREȘTI , Sector 2 , Str. CIREȘULUI nr. 20 . Oricine este disponibil să ajute cu mâncare , băutură , haine sunt așteptați acolo la orice oră , au mare nevoie. Steagul este la poartă deci va fi ușor să-i găsiți ! În scurt timp se va deschide un cont , televiziunile îl vor publică pentru a se putea face și donații financiare ! Dați mai departe pentru a informa cât mai multe persoane de dramă prin care trec acești copii și pentru a reuși să-i ajutăm cât mai mult posibil !!! Voi reveni cu detalii în privință contului când se va pune la punct !!!”, a scris fotbalistul pe pagina lui de Facebook, unde a postat imaginile cu copiii femeii.

Ad placeholder

DE CE AU MURIT TINERII ÎN COLECTIV. Ucişi de prostia angajaţilor din club

Tinerii care au murit sau au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv sunt victimele unor erori de neiertat, care, din nefericire, nu au fost observate de autorităţi la ultima inspecţie. Probabil, mai potrivită decât starea de şoc ar fi acum, pentru noi toţi, starea de furie. De ce? Tragedia a fost declanşată de o combinaţie nefastă şi inadmisibilă de zgârcenie şi de prostie.
În timp ce medicii fac eforturi colosale să-i salveze pe răniţi, o anchetă de amploare a fost declanşată pentru stabilirea cauzei care a dus la declanşarea incendiului. Iar primele indicii – deocamdată din surse neoficiale – sunt halucinante.
Administratorul firmei care a asigurat izolarea fonică la Colectiv ne-a declarat că patronii i-au cerut să folosească materiale ieftine, iar angajaţii ar fi spălat tavanul în urmă cu o lună, îndepărtând astfel soluţia ignifugă cu care era impregnat.
“Noi am pus la dispoziţie mai multe materiale din care să aleagă, patronii l-au ales într-un final pe cel mai ieftin. Colaborarea noastră a început în 2013, însă reprezentanţii clubului trebuiau să fie controlaţi, ei nu au avut controale până acum… La astfel de evenimente ar fi trebuit să stea cu pompierii lângă scenă! Mai grav este că, în urmă cu o lună, am aflat că angajaţii au dat jos tavanul, care este dintrun burete ce conţine soluţie ignifugă, şi l-au spălat, ca să scape de fumul care s-ar fi impregnat. Nu ştiu cu ce soluţie a fost spălat, însă acest lucru poate fi definitoriu pentru propagarea focului cu atâta rapiditate”, a declarat pentru Libertatea administratorul firmei Pro Audio Store, Ştefan Şuto.
O altă problemă care a agravat situaţia vineri seară a fost lipsa personalului calificat, a acelor oameni care să pună mâna pe un extinctor la momentul potrivit şi să îndrume lumea către ieşire.
Clubul fusese amendat din această pricină în urmă cu doar o săptămână, dar patronii nu au luat nici un fel de măsuri. Factori agravanţi au fost şi existenţa unei singure uşi, dar şi faptul că în club, care are o capacitate de 100 de persoane, erau, cum spuneam mai sus, în jur de 400 în momentul declanşării incendiului.

Cei mai mulţi au murit intoxicaţi, nu arşi

Medicii care efectuează autopsiile susţin că majoritatea tinerilor au murit ucişi de aerul inhalat. Mulţi dintre ei aveau ochii arşi şi corneea distrusă. Leziunile de la nivelul feţei au îngreunat, de altfel, identificarea decedaţilor.
Asta, şi faptul că o mare parte nu aveau la ei acte de identitate. “Majoritatea au murit instantaneu. Odată cu începutul incendiului, au ars şi materialele din jur, mesele, scaunele şi acea tapiţerie care antifona şi care conţine cianuri şi substanţe toxice. Pe lângă monoxidul de carbon, arderea capitonajului, care conţine derivaţi toxici şi chimicale, a dus la otrăvirea aerului cu cianuri”, susţin surse din cadrul IML.
Cauzele morţii au fost arsurile de laringe, de faringe, trahee şi bronhii, dar şi inhalarea de fum şi intoxicaţia cu gaze toxice şi monoxid de carbon, susţin surse de asemenea, câteva persoane cu leziuni mecanice, de pe urma căderilor, lovirilor sau a strivirii.
Printre cei decedaţi se numără Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, chitariştii trupei care concerta pe scena clubului, Goodbye to Gravity. Solistul formaţiei, Andrei Găluţ, e în stare gravă – în comă, cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului -, la fel basistul, Alex Pascu, fiul Anei Pascu, fostă scrimeră dublă laureată cu bronz în anii 70, acum vicepreşedintă a Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedintă de onoare a Federaţiei Române de Scrimă.
Medicii de la Spitalul Floreasca, unde sunt internaţi, sunt rezervaţi în privinţa şanselor lor de supravieţuire. Adrian Despot, de la Viţa de Vie, despre care a umblat la un moment dat zvonul că ar fi fost rănit grav, a fost, de fapt, rănit uşor. Wilmark şi Oana Tache, alte vedete care s-au aflat la locul tragediei, sunt nevătămaţi.

Ad placeholder
Tragicomedia 10 august sau despre cum să ocolești o investigație incomodă. DIICOT a evitat câteva lămuriri, care nu convin nici PNL și nici PSD!
Recomandări
Tragicomedia 10 august sau despre cum să ocolești o investigație incomodă. DIICOT a evitat câteva lămuriri, care nu convin nici PNL și nici PSD!
 

Urmează operaţii complicate şi riscante

Turul de forţă început vineri seară de medicii din spitalele bucureştene, odată cu decretarea codului roşu, se va transforma într-un test de anduranţă în zilele următoare, când răniţii aflaţi în spitalele de urgenţă vor fi supuşi unor intervenţii chirurgicale necesare, dar riscante şi complicate. Unii, cei în stare gravă, nu se ştie dacă vor supravieţui.
Secretarul de stat Raed Arafat a făcut apel la toţi românii să doneze sânge, fiindcă vor fi necesare transfuzii în cazul tuturor celor operaţi. Sunt apţi să doneze cei care au între 18 şi 65 de ani, peste 50 kg, sunt sănătoşi clinic şi nu au avut în copilărie boli precum hepatita, nu au consumat grăsimi în ultimele 24 de ore şi nici alcool în ultimele 48. Gravidele şi lăuzele nu au voie să doneze sânge.

Ad placeholder
Explozia din Beirut provocată de azotatul de amoniu de pe nava moldovenească Rhosus, arestată în port în 2013!
Recomandări
Explozia din Beirut provocată de azotatul de amoniu de pe nava moldovenească Rhosus, arestată în port în 2013!
 

Cazul, preluat de Parchetul Înaltei Curţi

După ce au efectuat măsurători toată noaptea alături de criminalişti la clubul Colectiv, procurorii de pe lângă Parchetul Bucureşti au fost înştiinţaţi telefonic că trebuie să predea documentaţia Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a preluat cazul. Amploarea uriaşă pe care a luat-o acest caz şi numărul mare de victime au stat la baza acestei decizii.

Ad placeholder
“Stau mamele fără copii zile întregi, separate pentru nepăsare și neimplicare”, pentru că DSP Suceava nu lucrează în weekend!
Recomandări
“Stau mamele fără copii zile întregi, separate pentru nepăsare și neimplicare”, pentru că DSP Suceava nu lucrează în weekend!
 

Vinerea neagră, urmată de 3 zile de doliu naţional

Ieri la prânz, Klaus Iohannis a decretat trei zile de doliu naţional în memoria victimelor de la clubul Colectiv.
De altfel, imediat după producerea tragediei, preşedintele României a postat pe Facebook următorul mesaj: “Sunt cutremurat şi profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toţi, pentru naţiunea noastră şi pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile celor afectaţi de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicaţi în operaţiunile de salvare şi îi rog să aibă încredere că instituţiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toţi să fim alături de familiile îndurerate şi să dăm dovadă de solidaritate şi de compasiune”.
Citeşte şi: Haos şi disperare! Clipele dinaintea dezastrului din Colectiv, filmate | VIDEO EXCLUSIV | Chitaristul trupei „Goodbye to gravity” A MURIT! Durere fără margini! A MURIT și al doilea chitarist al trupei Goodbye to Gravity PRIMELE EXPLICAȚII despre CAUZELE INCENDIULUI din clubul Colectiv Patronii au cerut o izolaţie ieftină, iar acum o lună, materialele ignifuge au fost spălate!!! Mărturisirea unei ASISTENTE: „Civili urlau, tineri răniți trăgeau de doctori, aproape smulgându-le hainele. Implorau să fie ajutați. Se aruncau în fața ambulanțelor” Solidaritate cu victimele din Colectiv. Cum a intrat Andreea Berecleanu în direct, astăzi. E pentru prima dată când apare aşa la ştiri IMAGINI ȘOCANTE Clubul Colectiv, la un pas de catastrofă, cu doar câteva luni în urmă. Nimeni nu bănuia ce se va întâmpla! Povestea cutremurătoare a femeii de serviciu de la clubul Colectiv! A murit în incendiu, deși nu trebuia să fie la lucru în fatidica noapte Declarațiile lui Viorel Bud, tatăl uneia dintre victimele din clubul Colectiv Reacţia lui Mugur Mihăescu, după incendiul din Colectiv: „Doar că nu au turnat benzină pe ei” EXCLUSIV Povestea cumplită a unui cuplu care a fost surprins în incendiul din Colectiv: un chitarist a murit ars de viu, iubita lui a scăpat ca prin minune Declarațiile șocante ale unui martor ocular din clubul Colectiv: Ne-am călcat în picioare. Care a fost mai tare trăiește UPDATE | Un concurent de la X Factor, RĂNIT în explozia din clubul Colectiv! Mama acestuia e în lacrimi „Nimeni în cluburi!”, acţiune pe Facebook din respect pentru victimele tragediei din Colectiv

FOTO: VLAD CHIREA

Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Momente grele pentru Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia. Calvarul a început după ce a cumpărat o casă
PARTENERI - GSP.RO
Momente grele pentru Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia. Calvarul a început după ce a cumpărat o casă
Ce a apărut ACUM la intrarea în palatul lui Emi Pian! Toți trecătorii s-au uitat ȘOCAȚI
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce a apărut ACUM la intrarea în palatul lui Emi Pian! Toți trecătorii s-au uitat ȘOCAȚI
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
HOROSCOP
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close