MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Elevii de la Liceul German din Oradea au navigat cu două plute din PET-uri, pe Crișul Repede. Motto-ul lor: „Duși cu pluta”

Distribuie

Elevii Liceului German din Oradea au construit două plute din PET-uri, într-o acțiune care își dorește să atragă atenția supra conservării mediului. Ambalajele de plastic au fost culese chiar de ei din râu și de pe maluri, iar la finalul cursei, plutele făcute din PET-uri au fost predate pentru reciclare.

Mai mulţi elevi de la Liceul German Friedrich Schiller din Oradea au navigat pe Crişul Repede, folosind două plute anume construite de ei, din PET-uri.

Cele două ambarcaţiuni au fost construite din saci de rafie, umplute cu ambalaje de plastic, şi cusuţi. Adolescenţii au făcut ei înşişi plutele, folosind circa 70 de kilograme de PET-uri (aproximativ 1.500 de bucăţi), culese în timpul unor activităţi voluntare de ecologizare pe malurile Crişului Repede şi adunate din şcoală, unde ei şi toţi colegii lor colectează selectiv deşeurile, arată ebihoreanul.ro.

Cu motto-ul „Duşi cu pluta”, elevii au pornit în mica lor aventură marţi la prânz, de la Podul Sf. Ladislau, din centrul Oradiei, şi nu s-au oprit până la Podul Sovata. Salvatorii Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, i-au dotat cu padele şi veste de salvare, astfel că au putut naviga în voie.

La finalul aventurii, liceenii au predat ambarcaţiunile reprezentanţilor firmei Eco Bihor, care le vor recicla.

Navigarea pe Criş în plute din PET-uri este deja o tradiţie a Liceului German, proiectul fiind la a cincea ediţie. Din echipa de anul acesta au făcut parte elevii Delia Borza, Anett Vereş, Serena Miheş, Vanesa Mihele, Sonia Marina, Hanna Mihenţ, Demian Bastian, Gere Joszef şi profesorii Ciprian Sirca, Adriana Bunea şi Sandra Petruc, arată sursa citată.

Sursa foto: ebihoreanul.ro


Citește și: O tânără de etnie romă crescută în SUA și doctorandă la Stanford critică discursul Papei: ”M-a deranjat că n-a zis cuvântul Holocaust și că n-a zis cuvântul «sclavie»”


Citește mai multe despre Oradea pe Libertatea.

Comentarii