Mergi direct la conținut »
Elevul de 20 de ani care şi-a ameninţat profesoara cu "capu-n gură" este liber. Sebi Roşca a petrecut doar 24 de ore în arest
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Elevul de 20 de ani care şi-a ameninţat profesoara cu „capu-n gură” este liber. Sebi Roşca a petrecut doar 24 de ore în arest

Tânărul de 20 de ani, exmatriculat din clasa a XI-a de la Liceul Căpitan Nicolae Pleşoianu, din Râmnicu Vâlcea, după ce a ameninţat cu bătaia o profesoară pe motiv că nu  a vrut să-i justifice nota mică pe care i-a dat-o este liber.

De Cristian Simion,

Ameninţarea cu „capu-n gură” şi faptul că a postat pe internet filmul în care îi vorbeşte cu „tu” profesoarei de economie l-au costat pe bărbatul de 20 de ani calitatea de elev şi 24 de ore după gratii.

Sebi Roşca, tânărul de 20 de ani care a postat pe internet un filmuleţ făcut în incinta Liceului Tehnologic Căpitan Nicolae Pleşoianu, în care o ameninţă pe o profesoară de economie cu bătaia, îi spune „tu”, ameninţă că îi dă „capu-n gură, direct” şi spune „mă p… pe ea!” a scăpat cu doar 24 de ore de arest, în baza unui mandat de reţinere emis de poliţişti.

Anchetatorii au considerat că infracţiunea nu este atât de gravă încât să ceară arestarea preventivă a tânărului sau să-l pună sub control judiciar, aşa că l-au lăsat liber, au declarat pentru Libertatea surse judiciare.

În plus, el a pierdut calitatea de elev, fiind exmatriculat.

Sebi Roşca a devenit „celebru” după filmuleţul realizat de un coleg şi postat de el însuşi pe net. Tânărul are deja o condamnare pentru tâlhărie, faptă petrecută pe vremea când era minor alături de alţi doi băieţi. Cu toţii au scăpat de puşcărie pentru că nu împliniseră 18 ani când au comis fapta.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Ce spun dascălii despre incident: o lecție de viață

Între timp, reprezentanții Liceului Tehnologic Căpitan Nicolae Pleşoianu au reacţionat public.

Pe pagina de socializare, instituţia de învăţământ din Râmnicu Vâlcea a scris că episodul provocat de Roşca trebuie să fie o „lecție”, dar că acest episod nu caracterizează şcoala în care a avut loc.

„O experienţă neplăcută, care nu caracterizează activitatea din Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleşoianu” – o lecţie de viaţă pentru elevi, părinţi şi profesori. Nu am uitat nicio clipă că menirea şcolii noastre rămâne aceea de a fi perseverenţi în educarea tinerei generaţii”, au scris dascălii de la şcoala în care s-a întâmplat neplăcutul incident.

Citește și:

Doi jucători de baschet americani, înjunghiați într-un club din Brăila. Unul dintre ei este în stare gravă. Amintiri dureroase cu Marian Cozma și Chauncey Hardy

Aici sunt banii dumneavoastră! 50 milioane de euro pentru o junglă: Parcul Verdi, plin de gunoaie, achiziția controversată a Primăriei Capitalei

Close
Închide
  Close