MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 14:53 , de Daniel Ionașcu

Elon Musk: Bazele de pe Luna și Marte vor păstra intactă civilizația umană în eventualitatea declanșării celui de-Al Treilea Război Mondial

Distribuie

Bazele de pe Lună și Marte vor ajuta la păstrarea civilizației umane în eventualitatea declanțării celui de-Al Treilea Război Mondial, a declarat antreprenorul Elon Musk în cadrul conferinței SXSW (South by South West), care a avut loc în Austin, Texas.

Miliardarul american, fondator al companiei aerospațiale SpaceX, vrea să trimită în 2024 un echipaj uman spre Marte.

Până atunci, SpaceX a făcut istorie odată cu lansarea Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă realizată vreodată pe Pământ, cu ajutorul căreia și-a lansat o mașină Tesla spre Marte și centura de asteroizi.

Zboruri interplanetare

Musk a declarat că SpaceX va începe testele pentru zborurile interplanetare în 2019. De asemenea, compania a primit  luna trecută aprobare pentru a lansa o rețea de sateliți în jurul Terrei și care să furnizeze internet, conform Reuters.

Există 'o anumită probabilitate' ca un nou Ev Mediu să apară, 'în special în cazul în care are loc Al Treilea Război Mondial', a afirmat Musk, citat de RawStory.

'Vrem să fim siguri că există o sămânță de civilizație umană undeva care să aducă civilizația înapoi și, posibil, să scurteze lungimea Evului Mediu (potențial)', a completat acesta.

'Cred că o bază pe Lună și una pe Marte care pot ajuta la regenerarea vieții aici pe Pământ ar fi ceva foarte important', a punctat miliardarul.

Recent, Musk a spus că Al Treilea Război Mondial va fi declanșat de către inteligența artificială și roboți ucigași, atunci când aceștia vor deveni conștienți de sine.

Avere de 21 de miliarde de dolari

Musk are o avere estimată la 21 de miliarde de dolari de către revista americană Forbes. Aceasta este concentrată în special în acțiuni la producătorul de mașini electrice Tesla, care produce și baterii și panouri solare.

Hyperloop, noua provocare

Pe lângă Tesla și SpaceX, Musk deține și The Boring Company, o societate care vrea să construiască tunele pentru Hyperloop, un sistem de transport subteran de mare viteză.

Și un alt miliardar vrea să realizeze sisteme Hyperloop. Este vorba de britanicul Richard Branson, proprietarul Virgin Group.

Citește mai multe despre elon musk, al treilea razboi mondial, Marte și SpaceX pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii