Mergi direct la conținut »
Emilia Șercan, după ce s-a aflat că un ofițer de poliție este cel care a amenințat-o cu moartea: "Este inimaginabil așa ceva!"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Emilia Șercan, după ce s-a aflat că un ofițer de poliție este cel care a amenințat-o cu moartea: "Este inimaginabil așa ceva!"

Emilia Șercan, după ce s-a aflat că un ofițer de poliție este cel care a amenințat-o cu moartea: „Este inimaginabil așa ceva!”

Emilia Șercan a reacționat, miercuri, la informația că persoana care a amenințat-o cu moartea este un ofițer din Slatina, membru al Academiei de Poliție. Jurnalista a declarat că este consternată și că nu-i vine să creadă că a primit SMS-ul din partea unui om al legii. 

De Andreea Radu,

„Este incalificabil ca un ofițer de poliție, o persoană care ar trebui să respecte legea să ajungă să amenințe un ziarist, care face dezvăluiri și care și el prin natura meseriei sale este pus în slujba opiniei publice. Sunt absolut consternată. Nu am cuvinte, nu îmi vine să cred că este vorba despre un ofițer de poliție”, a spus Emilia Șercan, într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Faptul că s-a ajuns ca eu să fiu amenințată de cineva care era angajat al Academiei de Poliție arată că investigațiile mele au fost cât se poate de corecte, că au lovit acolo un grup de interese foarte puternic consolidat, care era legat de acele plagiate”, a adăugat jurnalista.

Șercan a mai spus că speră că, având în vedere gravitatea situației, ca la Academia de Poliție să se desfășoare un control absolut transparent și speră să se încheie această poveste absolut îngrozitoare cu măsurile necesare într-o astfel de situație. 

Jurnalista a mai dezvăluit că din momentul în care ea a făcut public faptul că a fost amenințată, nu a mai primit alte amenințări, dar că față de amenințarea publică mai există și altele primite pe mesageria de Facebook, pe care le-a pus la dispoziția organelor de anchetă.

„Eu mă bucur că poliția a acționat atât de repede și văd că după o săptămână este identificat un suspect. Sper să se facă lumină cât mai repede. Eu nu am fost oficial anunțată. Aștept cu mare interes să aflu și eu cine este această persoană și să înțeleg legăturile cu Academia și interesele sale, dacă a acționat de unul singur sau dacă făcea parte dintr-un grup mai larg care avea interesul să mă facă să tac”, a adăugat jurnalista.

Emilia Șercan a transmis în această dimineață și un mesaj pe Facebook

A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție. Revin.

Locuința unui ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție A.I. Cuza, a fost percheziționată în această dimineață, după ce acesta a fost identificat drept suspectul principal în cazul amenințării trimise jurnalistei Emilia Șercan.


Jurnalista Emilia Șercan, amenințată cu moartea. A dezvăluit rețeaua de plagiat de la Academia de Poliție. Mesajul de amenințare


 

Close
Închide
  Close