Mergi direct la conținut »
Emilia Șercan, "Adriana Nedelea LA FIX"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Emilia Șercan, la „Adriana Nedelea LA FIX”: „Nu au fost doar mesaje de amenințare. O să spun mai multe, când dosarul devine public”

De Dragoș Tănase, . Ultimul update Vineri, 24 mai 2019, 15:09

Emilia Șercan a intrat astăzi în direct la emisiunea "Adriana Nedelea LA FIX", de la Libertatea, unde a vorbit despre șefii Academiei de Poliție, rectorul Adrian Iacob și prorectorul Petrică-Mihail Marcoci, urmăriți penal pentru instigare la șantaj în dosarul amenințării cu moartea primite de jurnalistă.

Ad placeholder

 „A fost și încă este o perioadă destul de dificilă și complicată pentru mine. Nu m-a surprins foarte mult anunțul urmăririi penale a celor doi, pentru că aveam o serie de informații referitoare la parcursul anchetei, fiind victimă și având dreptul să cunosc informații din dosar, însă trebuie să recunosc că o parte din lucrurile pe care le-am aflat m-au surprins foarte tare.

E o chestiune de o gravitate extraordinar de mare, pentru că vorbim de șefii instituției care pregătește ofițerii de Poliție, care ar trebui să ne apere pe noi, să apere și să respecte legea și să ne ofere nouă siguranță, confort și liniște.

Adrian Iacob e chestor de Poliție, cel mai mare grad pe care îl poate ocupa o persoană în ierarhia Ministerul de Interne, în Poliția Română, de altfel, iar prorectorul Marcoci e comisar-șef, dar a lucrat, într-un trecut nu foarte îndepărtat, în serviciul secret al MAI. Aceste informații sunt suficiențe să ne contureze și mai bine gravitatea acestui caz.

Emilia Șercan a precizat că dosarul nu este încă public, dar va deveni în moemntul în care va fi trims în judecată și abia atunci va putea spune mult mai multe, pentru că nu este vorba doar de mesajele de amenințare în acest caz.

„Ei nu s-au limitat doar la asta, ci au încercat să pună la cale și alte acțiuni care să ducă la intimidarea, compromiterea și hărțuirea mea. În momentul în care voi putea să vorbesc despre ele și voi putea să prezint informațiile și probele adunate de procurori, totul va ieși la suprafață și lumea va înțelege ce au fost în stare să facă, să gândească și să încerce să pună în aplicare șefii Academiei de Politiei”, a spus jurnalista la emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX”.

Emilia Șercan a afirmat că va accepta o eventuală confruntare, față în față, cu cei doi dacă procurorul de caz va considera necesar acest lucru.

„Cu sigurnață vor mai exista și alte etape în acestă anchetă și nu va mai dura mult până dosarul va fi trimis în judecată”, a încheiat jurnalista Emilia Șercan.

Între timp, rectorul și prorectorul Academiei de Poliţie au demisionat, după ce ministrul Afacerilor Interne (MAI), Carmen Dan, le ceruse acest lucru.

Ministrul nu putea să-i demită pe șefii Academiei de Poliție, având în vedere principiul autonomiei universitare.


Citește și:

Reacția lui Carmen Dan în cazul ofițerului de la Academia de Poliție care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan

Ofițerul care a amenințat-o pe Emilia Șercan este angajat de un an la Academia de Poliție

Jurnalista Emilia Șercan, amenințată cu moartea. A dezvăluit rețeaua de plagiat de la Academia de Poliție. Mesajul de amenințare


 

Ad placeholder
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății
HOROSCOP
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close