De Răzvan Mihalașcu,

Emilia Șercan a explicat pentru Libertatea, în cadrul emisiunii „Adriana Nedelea la FIX”, că a depus o cerere pentru a interveni ca parte în dosar, după ce a aflat că Bogdan Licu a dat în judecată Ministerul Educației pentru a cere să-i fie retras titlul de doctor.

Jurnalista susține că a decis să facă, la rândul ei, o cerere în nume personal, având în vedere că ea scrisese despre faptul că Bogdan Licu și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat.

El a încercat să facă un artificiu pentru a scăpa de acest doctorat plagiat care lasă o pată uriașă pe CV-ul său.

Emilia Șercan, jurnalistă

Emilia Șercan a explicat că Bogdan Licu a depus două cereri pentru a „forța” Ministerul Educației să-i retragă titlul de doctor.

Dacă ar fi fost o muncă cinstită de aproape șase ani, de ce să renunți la ea?

Emilia Șercan, jurnalistă

Bogdan Licu a pierdut procesul intentat Ministerului Educaţiei Naționale (MEN), prin care cerea să i se retragă diploma, pentru că a sesizat instanţa prea târziu.

Teza de doctorat pe care Bogdan Licu ar fi plagiat-o tratează tema corupției ca risc la adresa securității naționale.

Fostul director al SRI, George Maior, într-un interviu pe care i l-am luat în urmă cu trei ani de zile recunoștea faptul că aceste doctorate plagiate reprezintă un risc la adresa securității naționale.

Cred că este de un ridicol foarte mare. Tu să fii magistrat, procuror, să râvnească la un titlu academic, iar acel titlu academic să-l obțină prin furt.

Emilia Șercan, jurnalistă

Actualul procuror general interimar poate contesta hotărârea judecătorilor la Înalta Curte de Casație și Justiție.

El a încercat tot prin acest proces să forțeze CNATCU și Academia SRI, care i-a dat titlul de doctor, să le oprească în a-i verifica lucrarea dacă este plagiată sau nu.

Această cerere a fost disjunsă practic și trimisă la Înalta Curte de Casație și Justiție și urmează să se judece undeva la începutul lunii octombrie.

Emilia Șercan, jurnalistă

Emilia Șercan a estimează că recursul va dura aproape trei trei ani, dacă va fi înaintat la ICCJ, „având în vedere că acolo se poate întâmpla și un termen de judecată într-un singur an de zile”.

Citeşte şi:

Procurorul general Bogdan Licu a pierdut procesul cu MEN, prin care cerea să i se anuleze diploma de doctorat. A sesizat instanța prea târziu

Procurorul general Bogdan Licu anunță controale la toate Parchetele din țară privind cazurile de lipsire de libertate. „Vor fi zeci de mii de dosare”

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci