Un studiu realizat la Universitatea Radboud din Olanda şi publicat de revista Scientific American arată că, atunci când sunt în preajma femeilor, când interacţionează cu ele sau când se gândesc la ele, bărbaţii nu îşi mai pot folosi mintea cum trebuie.
Chiar şi simpla anticipare a interacţiunii cum o femeie îi prosteşte pe bărbaţi: pur şi simplu capacitatea lor mentală e simţitor diminuată.
Cercetărorii au comparat rezultatele studiului lor cu o scenă din romanul Anna Karenina a lui Lev Tolstoi, în care personajul Levi devine atât de nervos şi stresat în încercarea de a găsi ceva potrivit să-i spună unei femei (Kitty) încât nu recunoaşte un prieten care trece pe lângă el.
Cercetătorii spun că astfel de „găuri” de memorie şi de concentrare sunt mult mai intense şi mai des întâlnite dacă e vorba despre interacţiunea cu o femeie frumoasă pe care, instinctiv, orice bărbat vrea să o impresioneze. Iar asta se întâmplă nu doar în romanele lui Tolstoi, ci şi în viaţa adevărată, spun oamenii de ştiinţă.
Pentru a face studiul, experţii au studenţi care au participat la o serie de experimente. Unul dintre acestea presupunea ca studenţii – toţi băieţi – să vorbească foarte clar la o cameră video. Li s-a spus că cineva va încerca să înţeleagă ce spun doar citindu-le de pe buze, fără să îi poată auzi. Tinerii cărora li s-a spus că o femeie este persoana care le va citi spusele de pe buze s-au comportat mult mai prost la test decât atunci când ştiau că un bărbat îi va vedea.
Cercetătorii sugerează că bărbaţii sunt predispuşi să dea conotaţii sexuale unor situaţii neutre, dar admit că mai e nevoie de studii suplimentare care să consolideze datele obţinute la cercetarea de acum.

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu