De Ștefan Pană,

„Din punctul meu de vedere, sunt extrem de mici. Justiţia este extrem de darnică cu cei care, prin acţiunile sau lipsa de acţiune, au dus la moartea a 65 de oameni. Se uită numărul victimelor. Aici e vorba de faptul că au murit 65 de oameni şi avem peste 100 de răniţi grav”, a spus el, pentru Libertatea.

Eugen Iancu şi-a pierdut fiul de 22 de ani în incendiul din octombrie 2015.

El le-a transmis şi un mesaj magistraţilor care au judecat acest caz.

„Invit orice părinte din ţara asta, mai ales pe părinţii judecători şi procurori şi avocaţi, să-şi evalueze viaţa copiilor. Pe urmă, după ce găsesc o cifră în ani şi în bani, să o înmulţească cu 65. Că altfel, tot venim cu poveşti”.

Eugen Iancu, preşedinte Asociaţia Colectiv

Iancu spune şi că situaţia este cu atât mai gravă cu cât inculpaţii vor ajunge să execute doar o fracţie din aceste pedepse.

„Iau exemplul americanilor, unde se dau pedepse care se duc la peste 100 de ani. La noi, cred că avem o mare problemă. Ai 65 de morţi şi ai condamnări de 6 ani, 8 ani, 11 ani? Trebuie să luăm în calcul numărul victimelor. Pedeapsa trebuie înmulţită cu numărul victimelor”, a afirmat el.

Daniela-Ioana Niță, patroana firmei care a furnizat artificiile de la care a pornit incendiul din clubul Colectiv, a primit cea mai severă pedeapsă în acest dosar, Tribunalul București condamnând-o la 12 ani și 8 luni de închisoare.

În total, sunt 13 inculpaţi. Aceștia au primit pedepse însumate de 115 ani de închisoare. Fostul primar al Sectorului 4 a fost condamnat la 8 ani și jumătate, în timp ce patronii clubului au primit câte 11 ani și 8 luni.

Citeşte şi:

Primele condamnări în dosarul Colectiv: 115 ani de închisoare pentru cei 13 inculpați. Patronii clubului – 11 ani și 8 luni, Piedone – 8 ani și 6 luni

Prima reacție a lui Costin Mincu, unul dintre patronii de la „Colectiv”, după condamnările de azi: „Decizia e nedreaptă!”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor