”Cel mai bine și înșelept ar fi ca la nivel de Guvernsă se decică ca toate aceste măsuri legate de modificare Codului Fiscal să fie trecute prin proiect de lege, pentru a lăsa Parlamentului rolul său, de dezbatere. Altfel, riscăm să blocăm lmulte lucruri, să modificăm în Parlament ce se aprobă prin Ordonanță de Urgență”, a spus Teororovici.
Potrivit președintelui comisiei de buget-finanțe, măsurile trebuie privite la pachet, deși, spune el, trecerea contribuțiilor de la angajator la salariat este cea mai importantă.
”Este bine să vedem care este cea mai bună variantă, care au fost argumentele pentru aceste propuneri de măsuri fiscale, pentru că, totuși, este un moment deficil pentru a schimba politica fiscală, mai ales pe anumite zone. Este nevoie ca argumentele care au dus la aceste măsuri să fie cunoscute”, a mai spus senatorul PSD.
Eugen Teodorovici mai afirmă că, odată ajunse în Parlament, măsurile propuse de Executiv pot fi discutate la pachet cu bugetul de stat pe 2018, în comisiile de specialitate. Și preconizează și un termen pentru adoptarea lor: până la finalul lunii noiembrie, când se poate ajunge la o abordare de ansamblu, și pe buget și pe măsurile fiscale.
În privința riscului ca legea salarizării unice să nu se mai poată aplica, în condițiile amânării trecerii contribuțiilor la angajat, Eugen Teodorovici a precizat că ”nu există niciun risc privind aplicarea legi salarzării unice”.
El a mai spus că, personal, ar fi aplicat această lege într-un singur an, nu în mai mulți ani.
”Nu cred că există un risc în privința aplicării legii salarizării unitare, pentru că este o promisiune de fond în programul de guvernare și nu ne putem juca cu veniturile populației”, a mai spus Teodorovici, la Parlament.
Ședința de Guvern în care urmează să se adopte măsurile fiscale a fost amânată din nou. Este a doua amânare, după cea de vineri, când Executivul nu a mai luat în discuție proiectele, în condițiile în care nu au fost primite toate avizele. Premierul Mihai Tudose a anunțat, luni, că ședința de Guvern va avea loc miercuri.
Citește și: România are resurse, dar nu le folosește. Încălzirea cu apă geotermală sau ”gigacaloria lui Dumnezeu” costă 80 de lei!