MENIU CAUTĂ
16 Ian. 2018 13:25 , de Daniel Ionașcu

Cursul Euro a ajuns la 4,6599 lei, un nou maxim istoric. Cursul leului, afectat de turbulențele politice. Urmează noi scumpiri

Distribuie

Cursul Euro a ajuns la 4,6599 lei, un nou maxim istoric, potrivit cursului afișat de către Banca Națională a României (BNR), moneda națională suferind în urma turbulențelor din Guvern și PSD, care s-au soldat cu demisia premierului Mihai Tudose. Luni euro era de 4,6256 lei pe unitate.

De asemenea, dolarul american a ajuns la 3,8182 lei pe unitate, în creștere cu 1,32%, după ce luni era 3,7686 lei.

Rate mai mari la credite, scumpiri la mâncare și carburanți

Creșterea euro se vede întâi de toate în scumpiri la alimente, deoarece cea mai mare parte a acestora sunt importate din Uniunea Europeană.

De asemenea, un euro mai mare înseamnă rate mai mari pentru cei cu credite în euro, în special pentru locuinței. De asemenea, creșterea euro duce la majorarea chiriilor exprimate în euro, dar și la prețul autoturismelor noi sau al abonamentelor telecom.

De cealaltă parte, creșterea dolarului în fața leului duce la scumpiri pentru carburanți, deoarece petrolul și majoritatea mărfurilor din lume se tranzacționează în dolari.

De altfel, carburanții s-au scumpit zilele trecute, după ce barilul de petrol a atins 70 de dolari, ca urmare a protestelor din Iran.

De asemenea, și 'pâinea de un lei' costă mai mult cu câțiva bani.

Citește mai multe despre BNR, credite și curs euro pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii