Mergi direct la conținut »
Eurostat arată că speranța de viață în România este de 74 de ani, una dintre cele mai scăzute din UE
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Eurostat arată că speranța de viață în România este de 74 de ani, una dintre cele mai scăzute din UE

Eurostat arată că speranța de viață în România este de 74 de ani, una dintre cele mai scăzute din UE

Potrivit Eurostat, speranța de viață în România în rândul tinerilor este de 74 de ani. Acest număr plasează țara noastră la coada blocului comunitar.

În urma studiului realizat de Eurostat pentru 2016, țările care se află în top sunt: Spania, Italia, Franța, Elveția și Marea Britanie. În aceste țări, speranța de viață poate atinge și 85 de ani, scrie Mediafax.

Cel mai scăzut nivel de speranță la viață îl au regiunile din Nord-Est a României, adică persoanele din județele Suceava, Botoșani sau Iași. Tinerii din aceste regiuni au o speranță de viață de 74,4 ani.

De asemenea, tinerii din sud-estul țării, adică din Buzău, Constanța sau Tulcea au o speranță de viață ceva mai ridicată: 75,5 de ani.

În regiunea Comunidad de la Madid, speranța de viață este de 85,2 ani, iar în provincia Autonomă Trento din Italia este de 84,3 ani.


CITEȘTE ȘI: Judecătorii lui Liviu Dragnea de la ICCJ. De cine a scăpat președintele PSD și de cine se lovește la judecată


 

Close
Închide
  Close