Imnul României via bluetooth
O boxă conectată prin bluetooth la un telefon anunță începutul conferinței de presă. Se aude Imnul Național și toată sala se ridică în picioare. După intonare și aplauze, urmează ”Tatăl Nostru”. Apoi ia cuvântul Bartolomeu Săvoiu, unul dintre cei mai cunoscuți masoni din România.
Pe 8 decembrie, Săvoiu, împreună cu alte două persoane, a înființat oficial Partidul Lege și Ordine. La acea dată a fost înregistrată formațiunea în Registrul partidelor politice. O lună mai târziu, pe 24 ianuarie, ziua Micii Unirii, are loc botezul oficial.
”Ni s-a pus eticheta de partid de servicii secrete, masoni și armată. Păi suntem mândri! Ați văzut vreo țară fără servicii secrete?” declamă, cu pumnul strâns în aer, Constantin Bartolomeu Săvoiu. Pe pieptul lui stau două decorații, despre care spune că le-a primit de la doi foști președinți francezi.
Îi prezintă, rând pe rând, pe cei care stau alături de el, la masa conducerii. Masoni, ,,patrioți” și ofițeri proaspăt retrași din serviciile secrete. Vicepreședinte este Doru Bădescu, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și comisar-șef în rezervă al Ministerului de Interne.
Islamofobia ca doctrină de partid
În plan economic, partidul se declară adept al ordoliberalismului, doctrina economică pe care s-a fondat Germania postbelică. Pe plan extern, Bartolomeu Săvoiu avertizează că migrația musulamnă este, de fapt, o invazie și laudă zidurile de la granița cu Ungaria.
,,Trăim o situație dramatică. Europa este în fața unei invazii planificate, organizate și executate, în care Europa, în următorii 20 de ani, va fi islamizată. Toată lumea sunt prietenii noștri. Cu condiția respectului reciproc. Vă pun întrebarea, cum putem accepta așa ceva? Da, islamismul este contra noastră și vrea să ne distrugă. Asta spun răspicat”, spune Bartolomeu Săvoiu.
Această viziune a fost combătută de unii invitați. Noul partid este adept și al conspirațiilor care îl au ca personaj central pe miliardarul american George Soros.
„Mi-a spus că el nu cunoaște ordinea, decât ordinea multinaționalelor. Care ele dau de muncă oamenilor. Domnul Soroș, care te finanțează pe tine, stimate prietene. Și mi-a întors spatele”, a relatat generalul în rezervă o discuție cu un apropiat.
Partidul Lege și Ordine este și anti-monarhist. Bartolomeu Săvoiu a vorbit despre Regele Mihai ca despre un ,,fost rege”, care nu a fost niciodată ,,încoronat”. Monarhul a fost făcut și trădător, pentru că în 1944 a întors armele împotriva Germaniei naziste, mișcare lăudată de unii istorici, pentru că a salvat sute de mii de vieți ale ostașilor români.
,,Cauza istorică” i-a adormit pe invitați
Invitați de onoare au fost generalul în rezervă Mircea Chelaru, fost șef al Armatei Române, și Minodora Ilie, președintele Fundației Internaționale Omenia. În timpul discursurilor din sală, Mircea Chelaru și soția sa au fost furați de somn, tresărind doar în momentele în care Bartolomeu Săvoiu vorbea răstit. Nu au fost singurii. Alți invitați au ales să plece prematur.
,, Și pentru că domnul Tolontan a zis că Fundația Internațională Omenia a Minodorei și a generalului este masono-securistă… Este! Pentru securitatea României și pentru pacea lumii întregi!”, a spus șefa Fundației Omenia.
Întregul eveniment inaugural s-a terminat cu un moment care amintește de perioada Ceaușescu. Actrița Doina Ghițescu, de la Ansamblul Ciocârlia al Ministerului de Interne, le-a dedicat ode mai multor invitați și a recitat poezii patriotice.
În timp ce oamenii Partidului Lege și Ordine ”cosmetizau” fețele urâte ale trecutului, într-o sală aflată la câțiva metri depărtare, în același hotel, zeci de tineri pasionați de IT și tehnologie participau la o dezbatere organizată de o firmă care produce antivirus. Mizau pe viitor.
CINE ESTE CINE
• generalul (ret.) Bartolomeu Săvoiu – președintele Partidului Lege şi Ordine
Este general în rezervă, francmason, Mare Maestru al Marii Loje Naționale 1880. A trăit peste trei decenii în Franța, unde a fost decorat cu Legiunea de Onorare. Potrivit CV-ului său, a fost Consilier al Comerțului Exterior al Franţei pentru Africa, Orientul Mijlociu, Europa de Est. Spune că vorbește șapte limbi străine: franceză, engleză, spaniolă, italiană, portugheză, rusă şi arabă. În 2015, numele său a apărut într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție în care era investigat fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă. Procurorii nu l-au pus sub acuzare.
• Doru Bădescu, vicepreşedintele Partidului Lege şi Ordine, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate
Comisarul şef (r.) Doru Bădescu a fost șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului de Interne şi preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în 2012, pe timpul Guvernului Victor Ponta.
SUSŢINĂTORI
• Minodora Ilie, președinte Fundației Internaționale Omenia
Minodora Ilie conduce Fundaţia Internațională Omenia, a fost consilier de stat pentru mai mulţi președinți şi premieri ai României de după revoluție. Spune că a avut un rol important în a-l aduce în România pe Papa Ioan Paul al II-lea. Există şi controverse legate de numele său. Jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit că Fundaţia Omenia a primit donații consistente de la Florin Secureanu, fost manager al Spitalului Malaxa, trimis în judecată de DNA pentru corupţie.
• generalul (r.) Mircea Chelaru, fost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române
Mircea Chelaru a deţinut, în perioada 2000 -2001, funcția de şef al Armatei României. A intrat în atenția Consiliului de Judecată al Ministerului Apărării Naționale pentru că, pe 1 iunie 2001, a participat la comemorarea a 55 de ani de la moartea mareșalului Ion Antonescu, eveniment la care a participat şi Corneliu Vadim Tudor.
Citește și: