MENIU CAUTĂ
18 Aug. 2015 17:35

EXCLUSIV | Povestea Rolls-ului campion! A recondiționat mașina cu 700.000 de dolari și a câștigat cu ea locul 1

Distribuie

Peste 30.000 de caiputere însumează cele 150 de maşini expuse în Galeria Ţiriac din Otopeni, după redeschiderea din primăvară.
O colecţie pentru care de multe ori m-am păcălit, pentru că atunci când cumperi o maşină la licitaţie trebuie să semnezi că o iei aşa cum e. Nu ştii ce descoperi când ajungi acasă. E ca şi cum te-ai însura cu o domnişoară cu o mie de văluri împrejur şi când ajungi acasă vezi exact despre ce e vorba', a povestit Ţiriac la evenimentul de inaugurare.
Tot atunci a explicat misterul pentru care una din cele mai importante piese' era înlocuită de… o fotografie.

Automobilul regilor

Locul acela liber aparţine unui Phantom IV, un Rolls-Royce produs între 1953 şi 1955 în 16 exemplare. La această maşină se lucrează acum, şi e aproape refăcută. Nu vreau să fiu nici arogant, nici obscen, dar refacerea ei costă între 500.000 şi 700.000 de dolari. Asta e partea proastă. Partea avantajoasă este că a fost admisă deja la renumita competiţie de la Pebble Beach, iar dacă va câştiga titlul, i se dublează valoarea pe loc!', a adăugat magnatul.
Flerul de afacerist s-a dovedit imbatabil încă o dată, chiar şi în zona hobby-urilor, pentru că ceea ce a prevestit în urmă cu trei luni s-a adeverit! Zilele acestea, la prestigiosul concurs de eleganţă desfăşurat în California, Rolls-ul lui Ţiriac a luat locul I la categoria Rolls-Royce and Bentley Postwar', fiind validat drept cel mai bine recondiţionat vehicul, şi, de asemenea, a primit râvnita distincţie Lucius Beebe'.
Rolls-Royce Phantom IV a fost vândut doar către casele regale, două astfel de automobile aparţinând reginei Angliei, şi trei regelui Spaniei. Exemplarul românului a fost deţinut anterior de Aga Khan al III-lea, al 48-lea Imam al comunităţii Nizari Ismaili, care a fost şi primul proprietar al automobilului.

Comentarii