Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Politica, afacere de familie. Aleșii care nu au putut candida și-au trimis nevestele și copiii în Parlament Galerie foto
4imagini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > EXCLUSIV/ Politica, afacere de familie. Aleșii care nu au putut candida și-au trimis nevestele și copiii în Parlament

EXCLUSIV/ Politica, afacere de familie. Aleșii care nu au putut candida și-au trimis nevestele și copiii în Parlament

Politica, afacere de familie. Mai ales atunci când este vorba de un loc de muncă bine plătit și mai mult, de demnitate publică, unde se câștigă bani frumoși fără a face mare lucru.

De Radu Nistor,

În toate legislaturile din Parlamentul României s-a manifestat fenomenul ocupării funcțiilor de către rude sau prieteni apropiați. Nu puține au fost cazurile în care, în Casa Poporului am găsit soț și soție, vezi cazul lui Miron Mitrea și Manuela Mitrea, socru și ginere, precum Ilie Sârbu și Victor Ponta, tată și fiu, Victor și Adrian Mocanu sau naș și fin, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu. Nici în această sesiune, aleșii nu vor să se abată de la regulă. Concret, o parte dintre aleși nu au mai fost lăsați de justiție să candideze, dar nu au disperat, întrucât au trimis în locul lor oameni de mare încredere, cum ar fi soții, fii și fiice, sau surori.

Astfel, o vom vedea votând legi pentru români pe fiica fostului președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma, Andreea, care va fi deputat PSD. Cum familia Cosma nu a vrut să fie văduvită de un parlamentar, aceasta i-a luat locul fratelui său, Vlad Cosma, care a stat timp de 4 ani pe scaunul de deputat.

Și în rândul minorităților naționale se poartă cu succes nepotismul. Victoria Longher îl va înlocui timp de 4 ani pe soțul său, Ghervazen, care a reprezentat polonii timp de 12 ani în Parlament. Italienii din România au decis să-l înlocuiască pe fostul deputat Mircea Grosaru, decedat chiar în timpul mandatului, cu fiul acestuia Andi Gabriel Grosaru.

Aflat la al 4 lea mandat de deputat și găsit incompatibil de inspectorii de la integritate, fostul deputat al rutenilor din România, Gheorghe Firczak, l-a trimis pe scaunul de la Camera Deputaților pe fiul său Iulius.

 

Close
Închide
  Close