Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV | Supravieţuitoare a incendiului din Colectiv, atacată de jandarmi cu gaze lacrimogene şi tun cu apă - VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV | Supravieţuitoare a incendiului din Colectiv, atacată de jandarmi cu gaze lacrimogene şi tun cu apă - VIDEO

EXCLUSIV | Supravieţuitoare a incendiului din Colectiv, atacată de jandarmi cu gaze lacrimogene şi tun cu apă – VIDEO

De Radu Țuțulan,

 O tânără, rănită în 2015 în incendiul din clubul Colectiv, a fost atacată de jandarmi cu gaze şi petarde lacrimogene, la protestul de vineri, din Piaţa Victoriei.
O tânără, care a supravieţuit incendiului produs în urmă cu trei ani în clubul Colectiv, din Bucureşti, a ieşi vineri în stradă pentru a protesta faţă de Guvernul PSD. Ţinea în mână o pancartă pe care scria „Eu nu vă iert! Eu nu vă uit! Una de la #Colectiv. Corupţia ucide!”, iar tricoul cu mânecă scurtă lăsa la vedere cicatricile rămase în urma incendiului.
La un momentdat, în jurul ei lumea a început să fugă. Nici nu a apucat să vadă ce se întâmplă, că a fost lovită de mai multe jeturi cu spray lacrimogen, iar lângă ea au început să pocnească petarde cu gaz iritant. Acesta era primul asalt al Jandarmeriei împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei. Iar după câteva secunde, a pornit şi tunul de apă, menit să disperseze manifestanţii.
„E incredibil ce fac oamenii ăştia, ei nu realizează ce dracului se întâmplă! La jandarmi mă refer. Nu poţi să faci aşa ceva. E dreptul nostru să protestăm şi e dreptul nostru să ne spunem părerea. Nu pot să dea cu apă şi cu lacrimogene şi cu petarde şi cu ce vor ei. Şi nu pot instiga oamenii, că asta fac, instigă!”, a spus, revoltată, tânăra, după ce a scăpat de atacul jandarmilor.
Femeia şi-a înfăşurat o bandană în jurul feţei, pentru a se feri de pulberea iritant-lacrimogenă lansată de forţele de ordine şi s-a întors în linia întâi a protestului, şi mai înverşunată.
„Cred că e de ajuns. Am tras destule din cauza corupţiei şi nenorociţilor ăstora şi nu mai vreau, m-am săturat. Nu mai pot! Populaţia poate schimba pe oricine vrea ea. Pe oricine pot schimba oamenii, pentru că ei i-au ales. Şi suntem mulţi şi mai puternici decât nenorociţii ăştia care ne ţin piept, chipurile. Ne ţin piept cu arme albe şi tot felul de prostii. Nu sunt sănătoşi la cap, aşa ceva nu se face!”, a spus femeia.
Mesajul transmis de supravieţuitoarea incendiului din clubul Colectiv pentru actuala clasă politică din România a fost „să plece din ţară, să dispară definitiv, să plece, să ne lase în pace, ne-am săturat de ei”.
Tânăra care a făcut aceste declaraţii este Adina Apostol, victimă la Colectiv, victimă şi în Piaţa Victoriei, iar luni a depus plângere la Parchetul Militar din Bucureşti împotriva jandarmilor, după ce mai multe părţi ale grefelor recent puse s-au înroşit.
Jandarmeria a lansat zeci de grenade cu gaz iritant-lacrimogen şi proiectile defensive în timpul protestului de vineri, din Bucureşti. Peste 400 de oameni au fost răniţi în timpul acestei manifestaţii, majoritatea fiind din rândul protestatarilor. Unii au fost loviţi de proiectilele lansate de jandarmi, alţii au fost afectaţi de gazele lacrimogene inhalate, sau de bastoanele încasate de la forţele de ordine. Desigur, au fost şi jandarmi răniţi în timpul manifestaţiei de obiectele aruncate de unii protestatari, sau prinşi de mulţimea furioasă şi bătuţi fără milă.
Close
Închide
  Close