Ce mecanisme iraționale, inexplicabile s-au declanșat în mintea criminalului care și-a ucis întreaga familie – pe Monica, soția sa, și pe cei doi copii ai lor, Ioana și Ștefan, toți înjunghiați în timp ce dormeau -, nu se știe. Cert este că, în urma sa, criminalul a lăsat un tablou îngrozitor, desprins parcă din filmele de groază. O casă plină de cadavre hăcuite, o locuință a groazei cu pereții împroșcați de sângele celor doi copii și al mamei lor, toți răpuși în somn, cu un cuțit de vânătoare.

Libertatea a intrat în posesia documentului în care este refăcut, pas cu pas, filmul teribilelor asasinate. Florin Buliga le-a povestit procurorilor, cu lux de amănunte, ce a făcut în acea zi de sfârșit de martie în care, într-un interval de doar câteva ore, a încercat să-și ia viața înjunghiindu-se în piept, în zona inimii, și mai apoi și-a măcelărit soția și pe cei doi copii ai lor.

Florin Buliga a vrut să se sinucidă în mașină, pe marginea șoselei. S-a înjunghiat în piept, cu un cuțit de vânătoare

”(…) După ce (n.r., Florin Buliga) a plecat de la Șinca Veche, fiind singur în mașină, în drum spre Brașov, a oprit la marginea drumului și, fiind sub imperiul acelei viziuni pe care a avut-o la mănăstire, a încercat să se sinucidă, sens în care s-a înjunghiat în zona inimii, cu un cuțit de vânătoare pe care îl avea în mașină din perioada în care era vânător”, au notat procurorii, în rechizitoriu, informațiile legate de episodul tentativei de suicid.

O orhidee și o cutie de bomboane, în dar de la florăreasa Lăcrămioara

Pe drumul spre casă, Lăcrămioara, o florăreasă pe care soții Buliga o știau de mai multă vreme, i-a dat criminalului, pentru soția lui, o orhidee și o cutie de bomboane. Era un semn de recunoștință pentru nenumăratele momente în care Monica Buliga o ajutase cu bani și cu haine. Floarea primită în dar avea să fie așezată, însă, pe pieptul bietei femei, la finele unui delir mistic pe care Florin Buliga l-a transformat în măcel.

Ad placeholder
Țări din întreaga lume, lovite de o creștere a numărului de îmbolnăviri. Lecțiile învățate după primul val epidemic
Recomandări
Țări din întreaga lume, lovite de o creștere a numărului de îmbolnăviri. Lecțiile învățate după primul val epidemic

La despărțire, o orhidee așezată pe pieptul soției pe care a ucis-o cu trei lovituri de cuțit și o rugă rostită la căpătâi

Prima victimă a lui Buliga a fost Monica, soția sa. O discuție scurtă legată de tentativa sa de sinucidere consumată la întoarcerea de la Mănăstirea Șinca – subiect peste care femeia a trecut extrem de repede -, o cină în doi și mai apoi o repriză de vibromasaj și una de încărcare energetică la un aparat care emite câmpuri de intensitate foarte ridicată au fost preambulul ororilor. La jumătate de oră de la momentul în care Monica se ducea la culcare, ucigașul intra cu un cuțit în dormitorul femeii și o înjunghia în piept, în zona inimii.

”Inculpatul a așteptat 30 de minute să adoarmă soția sa, după care i-a înfipt cuțitul de vânătoare de două, trei ori în zona inimii, moment în care soția sa s-a zbătut, a dat din mâini, l-a zgâriat pe față și a scos un sunet (…) După aceea, a luat orhideea primită de la Lăcrămioara și a așezat-o pe pieptul soției sale, fiind floarea ei preferată, și a stat lângă ea până la ultima suflare. (…)”, au scris procurorii în rechizitoriu.

Criminalul a învelit cadavrul soției cu o pilotă

”Peste pilota cu care era acoperit cadavrul, pe pieptul acestuia, se afla o plantă/orhidee în ghiveci din plastic transparent, cu tija florală îndreptată spre perete, ambalată în folie de plastic transparent. (…) După ridicarea pilotei, s-a constatat că peste cadavru mai era o pătură, din material textil, de culoare verde, ce acoperea cadavrul de la gât până în zona genunchilor, o parte din aceasta aflându-se și sub cadavru (…) Inculpatul susține că a spus o rugăciune care avea scopul ca sufletul ei să ajungă într-un loc mai bun (…)”, mai scriu procurorii.

EXCLUSIV/Gestul asasinului din Brașov de a lăsa o floare pe pieptul soției ucise i-a șocat pe anchetatori. Orhideea nebuniei!

Florin Buliga, alături de familia sa, soția Monica și cei doi copii ai lor, Ioana și Ștefan, pe care i-a ucis în timp ce dormeau

Ad placeholder
Reportaj într-o școală din Franța. Cum se descurcă elevii cu masca pe față și cum se folosește videoproiectorul în loc de “ieșitul la tablă”
Recomandări
Reportaj într-o școală din Franța. Cum se descurcă elevii cu masca pe față și cum se folosește videoproiectorul în loc de “ieșitul la tablă”

După primul omor, Florin Buliga s-a relaxat la o țigară rulată de el și s-a ”încărcat” cu energie. Apoi și-a ucis copiii

O țigară rulată în care, cu liniștea asasinului cu sânge rece, a îndesat tutun cu mâinile pline de sângele soției ucise, o rugă spusă în van, chiar la căpătâiul consoartei din care viața se scurgea rapid o dată cu sângele care-i șiroia din trup și mai apoi câteva minute de ”reîncărcare” cu energie la aparatul din casă a fost felul în care criminalul feroce s-a … relaxat. De fapt, vreo jumătate de ceas în care s-a pregătit pentru următoarele două atacuri mortale, pentru suprimarea celor doi copii ai lor.

După ce și-a înjunghiat fata de opt ori, asasinul a învelit-o cu o pilotă și i-a aranjat mâinile pe piept, precum la înmormântare

Ioana, fiica sa, a sfârșit în același chip. Înjunghiată în somn, dar de opt ori! Și cu ea, bărbatul s-a purtat foarte frumos înainte de a o măcelări. A sunat-o, a așteptat-o să vină de la o ieșire în oraș cu amicii… Apoi, în miez de noapte, au vorbit vrute și nevrute în bucătăria apartamentului și, mai apoi, în camera fetei care habar nu avea că mama ei zăcea moartă, hăcuită chiar de tatăl ei, la un perete distanță. Când au descoperit oroarea, anchetatorii brașoveni au realizat că Florin Buliga aranjase mâinile fetei lui pe piept, puse una peste alta, precum în obiceiurile creștinești de înmormântare, și a învelit cadavrul cu o pilotă.

Ad placeholder
Culmea cinismului. Primarul Tudorache își promovează spitalul-fantomă pe locul unui centru de bătrâni devenit focar de COVID
Recomandări
Culmea cinismului. Primarul Tudorache își promovează spitalul-fantomă pe locul unui centru de bătrâni devenit focar de COVID

”(…) Pe o canapea (…) se afla cadavrul victimei Buliga Ioana Florina, fiica inculpatului, fiind orientat cu capul spre ușa de acces și capul spre fereastră, așezat cu fața în sus (…) fiind acoperit de la nivelul umerilor până la picioare cu o pilotă de culoare albastră (…) Cadavrul avea mâinile flexate din cot și erau așezate una deasupra celeilalte, peste abdomen (…) A lovit-o de mai multe ori în zona inimii, aceasta s-a zbătut și a încercat să spună ceva (…)”, sunt concluziile anchetatorilor referitoare la felul în care a fost ucisă fiica lui Florin Buliga.

Ucigașul a lăsat arma crimelor, cuțitul de vânătoare, pe pernă, lângă capul băiatului omorât în somn

Ștefan, mezinul familiei, a fost ultimul jertfit pe altarul minții bolnave a lui Florin Buliga. Băiatul a dormit dus în camera lui, în timp ce tatăl său îi ucidea, într-un atac de o violență ieșită din comun, mama și sora mai mare. Lângă trupul pe care l-a înjunghiat de trei ori, asasinul a lăsat arma crimei pe una dintre perne, chiar lângă capul băiatului ucis în somn. Cuțitul de vânătoare, cu lama lungă de 16 cm, era același pe care Florin Buliga și-l înfipsese în piept, cu intenția de a se sinucide, în chiar ziua în care a comis cele trei asasinate. O oră a mai stat în casa ororilor, după care a plecat la firmă să se… reculeagă. A doua zi, după un schimb de telefoane cu rudele și amicii. Florin Buliga s-a predat. Pe drum, i-a ”răsărit” în cale florăreasa Lăcrămioara, care a primit de la ucigaș 60 de lei.

Ad placeholder

Dansatoare la bară, masaje erotice, alcool și jocuri de noroc

Ancheta celor trei omoruri pe criminalul le-a numit ”eliberări” sau ”salvări” a scos la iveală că Florin Buliga – care avea și un fel de jurnal ”testament” –  era un individ extrem de cheltuitor pentru plăcerile sale, chiar dacă situația financiară a familiei nu-i permitea mereu acest capriciu. Ucigașul își făcuse un obicei, pe când venea în delegații la București, împreună cu un coleg, din a petrece în cluburi de striptease și la saloane de masaj erotic, după ce bea suficient alcool care să-i dezmorțească simțurile.

Ad placeholder

”(…) Inculpatul obișnuia să consume alcool, iar apoi dorea să meargă la streaptease, masaj erotic și să joace la jocuri de noroc, în special ruletă (…)”, este o parte din declarația pe care unul dintre cunoscuții lui Buliga a dat-o, din postura de martor, în fața anchetatorilor brașoveni.

Asasinul din Brașov ar putea scăpa de condamnarea pe viață, pe ”caz de boală”

Toate aceste detalii pe care procurorii brașoveni le-au transformat în probe acuzatoare sunt prinse acum între copertele rechizitoriului care tocmai a fost finalizat și trimis magistraților de la Tribunalul pentru Familie și Minori Brașov, care-l vor judeca pe criminal pentru cele trei omoruri care i-au vizat pe membrii familiei sale.

Odată încheiată această etapă a procedurilor judiciare, Florin Buliga va fi transferat din arestul IPJ Brașov – unde a încercat să se sinucidă -, într-o închisoare. Având în vedere că instanța l-a obligat să urmeze un tratament psihiatric, asasinul din Brașov ar putea fi încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava, acolo unde, în urma examinărilor psihiatrice, legiștii au constatat că are discernământul scăzut și că suferă de afecțiuni psihice, fapt care l-ar putea scăpa, pe ”caz de boală”, de condamnarea pe viață.  

Ad placeholder

Citește și:

Libertatea a aflat de ce a fost achitat Borcea în dosarul „Mită pentru judecătoare”. „Confuzia” Geaninei Terceanu l-a scăpat de închisoare

„Vreau ca după soțul tău, să fiu eu!” » Bărbatul care a lăsat-o fără replică pe Anamaria Prodan: „S-a blocat puțin, a zâmbit și a zis «OK”
PARTENERI - GSP.RO
„Vreau ca după soțul tău, să fiu eu!” » Bărbatul care a lăsat-o fără replică pe Anamaria Prodan: „S-a blocat puțin, a zâmbit și a zis «OK”
Săraca! Ce a ajuns să facă pentru bani Viorica Dăncilă! Cum și-a BĂTUT JOC PSD de ea, după ce au forțat-o să demisioneze
PARTENERI - PLAYTECH
Săraca! Ce a ajuns să facă pentru bani Viorica Dăncilă! Cum și-a BĂTUT JOC PSD de ea, după ce au forțat-o să demisioneze
Horoscop 21 septembrie 2020. Capricornii au nevoie de răbdare pentru a putea ajunge la concluzii corecte
HOROSCOP
Horoscop 21 septembrie 2020. Capricornii au nevoie de răbdare pentru a putea ajunge la concluzii corecte
Şoc! Vedeta TV, violată în grup: întreaga ţară, înfiorată de primele detalii
Telekomsport
Şoc! Vedeta TV, violată în grup: întreaga ţară, înfiorată de primele detalii