De Cristian Burcioiu,

Strâns  uniți sub comanda ”veteranului” Florin Țața (51 de ani), ”lupii” tineri Robert Ionuț Apostol (27 de ani), Florin Daniel Iordache (23 de ani) și Florin Păun (21 de ani) s-au lansat în furturi de biciclete al căror număr l-au pierdut până și ei. Seară de seară, ”patrula” hoților fura absolut toate bicicletele parcate regulamentar în curțile oamenilor. Precum niște profesioniști în domeniu, bandiții nu stăteau la mâna altora să le dea ponturi, ci se documentau ei înșiși, direct în teren, la bordul unor mașini cu ajutorul cărora inspectau zonele ce urmau să fie prădate. Din ”oferta” expusă alegeau numai piesele de valoare care puteau fi valorificate cu prețuri ceva mai bune care să le asigure o nouă rundă costisitoare de jocuri la ”păcănele”. Exasperați, zeci de ilfoveni lăsați fără vehiculele bio pe două roți au bătut la ușa judiciariștilor la IPJ Ilfov care s-au pus pe ”coada” infractorilor nocturni. Un  număr de mașină și câteva informații au fost suficiente pentru investigatori care ușor, ușor au ajuns la mica ”mafie” a bicicletelor. Filați pas cu pas, filmați și interceptați tehnic, cei patru bandiți, dar și trei dintre complicii lor au fost prinși la o ultimă lovitură dată în Complexul rezidențial ”Paradisul Verde”, pe când îndesau în portbagajele mașinilor lor trei sau patru biciclete.

Biciclete de 8.000 de euro vândute ”dealer”-ului cu 500 de lei

Cum viața de bandit s-a cam încheiat pentru ei, hoții cu cătușe la mâni au recunoscut, ce-i drept mai greu, fiecare dintre zecile de furăciuni. Ba chiar au detaliat și au spus că bicicletele ajungeau la Constanța, la un soi de ”dealer” a cărui menire era să-i scape rapid de obiectele furate. Bicicletele ilfovenilor – numai una și una, cu prețuri de catalog cuprinse între 1.000 de euro și 8.000 de euro -, erau plasate apoi pe un site obscur și vândute amatorilor ca marfă adusă direct din Statele Unite ale Americii! Pentru fiecare ”exemplar”, gruparea lui Țața încasa undeva între 400 și 500 de lei, o sumă infimă comparativă cu profitul intermediarului care plasa marfa la vânzare la prețuri apropiate de cele de pe piață. ”Șefu, d-ale ieftine nici nu atingeam. Păi ce să facem cu o biclă pe care nu iei nici 50 de lei? Ne-am uitat pe net și știm prețurile”, au spus ei în anchetă cu mândria infractorului care e convins că  știe ce face.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

Pe trei dintre hoții de biciclete din gruparea șui Țața, din Ilfov, i-a umflat râsul când judiciariștii le-au dat ordonanțele de reținere pentru 24 de ore

Pe trei dintre hoții de biciclete din gruparea lui Țața  i-a umflat râsul când judiciariștii ilfoveni le-au dat ordonanțele de reținere pentru 24 de ore

Paguba proprietarilor se ridică la peste 100.000 de euro

Florin Țața, Robert Ionuț Apostol, Florin Daniel Iordache și Florin Păun sunt acum într-o celulă pentru cel  puțin 30 de zile, iar alți trei membrii ai bandei care fura biciclete pentru bani de ”păcănele” – Florin Daniel Iordache, Victor Zontea, care e taximetrist, și Florin Gabriel Pădure -, au fost plasați în arest la domiciliu. Toți riscă să stea chiar și șapte la închisoare pentru furt calificat și violare de domiciliu. Valoarea bicicletelor furate de gruparea lui Țața este estimată la peste 100.000 de euro. Judiciariștii ilfoveni au reușit să recupereze mai bine de jumătate din bicicletele furate din curțile oamenilor.

 

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste