De Daniel Ionașcu,

Facebook refuză însă să facă publice numele acestora, iar procurorii din statul american Massachusetts au dat în judecată gigantul american.

Procesul vine după scandalul Cambridge Analytica, când datele personale a peste 87 de milioane de oameni au fost accesate.

Facebook a plătit recent o amendă de 5 miliarde de dolari din această cauză.

Maura Healey, procurorul general din Massachusetts, a trimis din august o citație civilă către Facebook pentru a prezenta numele aplicațiilor suspecte, însă rețeaua socială a refuzat.

Procurorii americani susțin că datele sunt necesare pentru a observa cât de mult ”s-a făcut că nu vede” Facebook aceste practici ale dezvoltatorilor de aplicații cu privire la datele private ale utilizatorilor.

Sara Cable, adjunctul procurorului general din statul american, a declarat: ”Informația pe care o căutăm noi este «pe cine supravegheați voi?»”

Facebook se apără cu un tertip avocățesc

În schimb, avocații Facebook susțin că marea majoritate a datelor pe care le vor procurorii sunt protejate de drepturile oferite de legislația care protejează relația avocat-client, din moment ce investigația Facebook a fost făcută de o firmă de avocatură.

Argumentul nu a fost primit prea bine de judecătorul Brian Davis, care a părut sceptic. Acesta a spus că Facebook ar fi făcut oricum investigația, din cauza amenințărilor cu procese.

Și alte state americane au investigații similare, unul dintre acestea fiind California.

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură