Mergi direct la conținut »
Anul acesta, Facebook introduce noi reguli în anumite țări. "Continuăm să ne urmărim obiectivele"
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Anul acesta, Facebook introduce noi reguli în anumite țări. "Continuăm să ne urmărim obiectivele"

Anul acesta, Facebook introduce noi reguli în anumite țări. „Continuăm să ne urmărim obiectivele”

Facebook a anunţat miercuri, 16 ianuarie, că va impune reguli mai stricte pentru reclamele electorale în diferite ţări unde au loc alegeri în primul semestru din 2019.

De Dragoș Tănase,

„În pregătirea alegerilor majore din lume în acest an, noi continuăm să ne urmărim obiectivele de a împiedica interferenţele străine şi de a le da oamenilor mai multe informaţii despre reclamele pe care vor să le vadă pe platformele noastre”, a precizat Facebook pe site-ul său.

Prima reţea de socializare online din lume va aplica principii, pe care deja le-a introdus în SUA, Marea Britanie şi Brazilia, cu privire la transparenţa reclamelor politice. Astfel, autorii acestora trebuie să-şi indice identitatea şi locul unde se află înainte de a le putea posta online.

În India, reţeaua Facebook va pune la dispoziţie o bibliotecă digitală a reclamelor politice, pe care internauţii le vor putea consulta pentru a cunoaşte autorii, bugetele asociate şi alte informaţii, în special demografice. Astfel de biblioteci există deja sub forma unor arhive constituite în timpul campaniilor recente din SUA, Marea Britanie şi Brazilia.

Facebook ia în calcul să ofere ţărilor Uniunii Europene (UE) instrumente de transparenţă publicitară înaintea alegerilor europarlamentare din 23-26 mai și se angajează să furnizeze până la finalul lunii iunie un set de reguli similare pentru difuzorii din întreaga lume, relatează Agerpres.

Compania Facebook a fost zguduită de mai multe scandaluri în ultimii ani, printre care:


Citește și… Iohannis cere Guvernului să vină cu soluții în cazul deținuților eliberați condiționat care au recidivat: „Siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă!”


 

Close
Închide
  Close