MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 12:33 , de Daniel Ionașcu

Studiu: Tinerii părăsesc Facebook pentru Snapchat și Instagram

Distribuie

Facebook a pierdut 2,8 milioane de utilizatori sub 25 de ani în SUA anul trecut, iar ”hemoragia” va continua și în acest an, potrivit companiei de cercetare eMarketer, scrie Recode.

Conform estimărilor, Facebook va pierde în acest an alți 2,1 milioane de utilizatori.

Facebook și-a pierdut aura de ”cool” pe măsură ce tot mai multe persoane vârstnice au început să aibă conturi pe rețeaua de socializare. Reamintim, Facebook a depășit 2,1 miliarde de utilizatori.

Snapchat a adăugat 8,9 milioane de utilizatori

Utilizatorii tineri se reorientează însă că Snapchat și Instagram. Potrivit eMarketer, Snapchat va aduna în acest an încă 1,9 milioane de utilizatori sub 25 de ani, în vreme ce Instagram va aduce 1,6 milioane de americani, conform Reuters.

Snapchat are avantajul de a reține utilizatorii generației Millenials, iar în ultimul trimestru al anului trecut Snapchat a adăugat 8,9 milioane de utilizatori și a ajuns acum la 187 de milioane de utilizatori zilnici, mai scrie Recode.

Pe de altă parte, Snapchat are acum de furcă cu proprii utilizatori, aceștia fiind nemulțumiți de redesignul aplicației.

Instagram a ajuns la 800 de milioane

Problema este însă doar pe jumătate gravă pentru Facebook. Și asta pentru că Instagram este deținută tot de către Facebook. Rețeaua de partajare foto are 800 de milioane de utilizatori.

Recent, și Twitter a cunoscut un reviriment, compania postând primul său profit din istorie.

Advertiserii vor ca acestea să aibă succes pentru a-și reduce dependența tot mai mare de Facebook și de Google.

Citește mai multe despre instagram, snap și Snapchat pe Libertatea.

Comentarii