MENIU CAUTĂ
30 Mai. 2018 19:21 , de Elvira Gheorghiță

Familiile unor elevi din Olt reclamă că profesoara de Matematică le-a interzis celor cu media 5 să se înscrie la Evaluarea Națională

Distribuie

Familiile unor elevi din Brebeni-Olt reclamă că profesoara de Matematică le-a interzis celor cu media 5 la această diciplină să se înscrie la Evaluarea Națională. Rudele copiilor au decis să rupă tăcerea de teamă că dascălul va aplica și în acest an metoda din 2017, mai ales că deja i-a atenționat pe copii în acest sens.


Toate informaţiile despre EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018, AICI


În 2017, potrivit părinților ai căror copii nu au fost lăsați de profesoara de Matematică să se înscrie la examen, cei cu media 5 au fost obligați să semneze un formular în care se spunea că elevul, în calitate de candidat, declară că nu va participa la Evaluarea Națională, sesiunea iunie 2017, din motive personale. Apoi, era o enumerare de acte normative, semnătura părintelui și a elevului, iar în final era făcută mențiunea că declarația a fost dată în ”prezența Președintelului Comisiei de organizare a Evaluării Naționale iunie 2017”.

Formular pentru a nu se inscrie la Evaluarea nationala-Brebeni judeîul Olt

Părinții au trimis reporterilor Libertatea un model al acestei declarații și  ne-au cerut ajutorul de teamă că și alți elevi vor ajunge în situația celor de anul trecut.

Mai mult, la redacție am primit și poze după diplomele pentru merite deosebite la învățătură și disciplină obținute de către elevi cărora le-a fost interzis să se înscrie la Evaluarea Națională numai pentru că aveau media 5 la Matematică, după cum spun rudele acestor elevi. Unii  copii aveau, culmea,  media generală 8, dar media 5 la Matematică.

Cazul a ajuns și în atenția Ministerului Educației care a cerut Inspectoratului Școlar Județean Olt să verifice situația de la Școala Gimnazială Brebeni.

Metodologia prevede ca elevul să se înscrie la Evaluare Națională, și nu să dea declarație că nu participă la examen și din ce cauză se întâmplă acest lucru.

Contactată telefonic  de către reporterul Libertatea, profesoara de Matematică reclamată de părinți, Claudia Dimitru, a negat totul.

Prima întrebare a profesoarei de Matematică a fost de unde avem numărul de telefon al domniei sale. Apoi, a explicat că elevii corigenți nu pot participa la evaluare. I-am spus că este vorba despre elevi cu media generală 8, pe care nu i-a lăsat să se înscrie la Evaluarea Națională pentru că aveau 5 la Matematică. Profesoara a spus că puteau avea media generală mare, dar dacă erau corigenți nu se puteau înscrie la Evaluare. I-am explicat că nu erau corigenți, dar aveau media 5. Profesoara a negat situația reclamată de părinți. Rămâne de văzut care va fi rezultatul verificării Inspectoratului Județen Școlar Olt ce va fi transmis Ministerului Educației.

Aproape o sută de ONG-uri au reclamat la mijlocul lunii mai că unele școli și inspectorate școlare nu permit elevilor mai slabi să participe la testările de la finalul anului. Într-o scrisoare deschisă adresată autorităților centrale, organizațiile neguvernamentale atrag atenția că acest lucru s-ar întâmpla pentru a menține ridicată media anumitor școli și anumitor județe în topurile realizate la sfârșitul acestor examene.

Citește mai multe despre Evaluare Națională, matematica, Ministerul Educaţiei, Olt și profesor pe Libertatea.

Comentarii