MENIU CAUTĂ

UPDATE/ Care este starea femeii jandarm lovită în Piața Victoriei. Ministrul Sănătății: „Nu are fractură de coloană cervicală”

Distribuie

Femeia jandarm lovită în Piața Victoriei este internată la Spitalul Floreasca din Capitală. În urma investigațiilor, medicii au constatat că aceasta nu are fractură de coloană cervicală. 

UPDATE 14:15: Ministrul Sorina Pintea a declarat că femeia jandarm lovită în Piața Victoriei nu are fractură de coloană cervicală, comunică și este într-o stare bună. „Spune că așteaptă să meargă la serviciu”, a mai spus Pintea.

Femeia jandarm este internată la Spitalul Floreasca din Capitală, Secția Chirurgie.

UPDATE 12:40: Femeia-jandarm, care a fost bătută cu bestalitate vineri noaptea în Piața Victoriei, este în continuare internată în spital cu numeroase răni la cap și abdomen. În urma investigațiilor, medicii au stabilit că ea nu are fractură de coloană cervicală.

Tânăra de 20 de ani ar putea să rămână paralizată, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Române, în care au dat explicații despre intervenția din Piața Victoriei.

Sâmbătă, în spitalele din București mai erau internate zece persoane rănite în urma protestului violent de vineri noaptea. Dintre acestea, patru erau internate la Spitalul Universitar, iar șase la Spitalul Floreasca. Printre răniții care primesc îngrijiri la Floreasca se numără și patru jandarmi.

Potrivit medicilor, un alt jandarm a fost diagnosticat cu traumatism de coloană cervicală după ce a fost lovit cu picioarele de manifestanţi, notează observator.tv.

Purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei au anunțat, sâmbătă, că 35 de jandarmi au avut nevoie de intervenție medicală în urma ciocnirilor cu grupurilor violente prezente vineri în Piața Victoriei.


Femeia jandarm lovită în Piața Victoriei, în timpul intervenției în forță a jandarmilor, după ora 23:00, a fost lovită de mai mulți protestatari. Ea a fost internată la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Floreasca, cu un traumatism – suspiciune de fractură la coloana cervicală, informează Jandarmeria Română, potrivit Mediafax.

Femeia jandarm a fost lovită alături de un alt coleg ai ei, de mai mulți protestatari. Cu toate acestea, alți protestatari au intervenit, au făcut scut în jurul lor și i-au scos din mulțime. Un tânar a făcut scut cu propriul corp ca s-o apere pe pe femeia jandarm atacată.

Vineri seară, 100.000 de persoane au participat la mitingul diasporei, care s-a transformat, după ora 23:00, într-o veritabilă luptă de stradă între jandarmi și o parte dintre protestatari. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene, petarde și tunuri cu apă pentru a goli Piața Victoriei de protestatari.

Victime au căzut și protestatari nevinovați, care nu au provocat forțele de ordine.

Totodată, în incidentele violente din Piața Victoriei au fost răniți și doi jandarmi, cărora le-au fost furate armele. În total 452 de persoane au fost rănite, iar peste 60 au fost duse la spital.

Citește mai multe despre jandarmi și piata victoriei pe Libertatea.

Comentarii