MENIU CAUTĂ
11 Feb. 2018 17:14

Femeie operată, dusă la medic cu o mașină trasă de boi în Buzău. Drumul era impracticabil

Distribuie

O femeie, care a născut prin cezariană, a fost dusă la medic cu o mașină trasă de boi într-un sat din Buzău. Aceasta a fost singura soluție de a scoate autoturismul de teren din noroi din cauza drumului impracticabil dintr-un sat.

Cazul uluitor a fost făcut public de mama tinerei mame care a filmat cu telefonul mobil condițiile în care merg la medic oamenii din satul Jgheabu, comuna Mânzăleşti, județul Buzău. Pe imagini se vede cum drumul era acoperit de noroi, fiind impracticabil. În aceste condiții, mașina de teren a fost trasă de boi pentru a putea înainta, scrie Mediafax.ro.

„Era fata mea în maşină. Este drumul care trece prin faţa casei mele. Fata a născut, prin cezariană, şi pleca la medic să scoată firele. Maşina a rămas în noroi. Am scos-o cu boii. Bebeluşul are două săptămâni. Era cu mine. Am filmat ca să vadă toată lumea cum e. Nu e niciun pic de pietriş, nimic', a declarat, pentru sursa citată, Mădiţa Dinu.

Bunica bebelușului spune că în satul Jgheabu sunt 10 case în care locuiesc 26 de persoane. Oamenii se plâng că ambulanțele sau pompierii nu pot ajunge la ei deoarece drumul este în această stare de ani buni.

„Şi când am adus bebeluşul, tot la fel, am tras maşina cu boii. Noi trebuie să mergem doi kilometri, până la gârlă, unde avem magazine, şcoală sau altele. Nu mai pot, sunt operată pe coloană, nu ajunge salvarea, nimeni. L-am sunat şi pe primar, i-am spus să ne ajute', mai spune femeia.

În schimb, edilul comunei Mânzăleşti, Valeriu Beşliu, a precizat că drumul este unul de exploatație și va încerca să găsească o soluție până la aprobarea bugetului pentru reabilitarea lui.

„E un drum de exploataţie. Face legătura dintre sat şi păşuni. Panta este foarte înclinată, are între 50 şi 70% grad de înclinaţie. Am băgat ceva balastru acum doi ani, dar se duce lumea cu căruţa şi se fac şanturi. Aşteptăm să fie aprobat bugetul şi să găsim o soluţie şi să intervenim când vine vremea bună', a spus Beşliu.


Citește și Norocul le surâde o viaţă întreagă! Topul celor mai fericite zodii. A ta unde se situează?


 

Citește mai multe despre Buzău și noroi pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii