De Mihai Niculescu,

Fenomenul ciudat a avut loc doar în SUA, în noaptea de miercuri spre joi, și au fost afectați abonați și utilizatori de cartele prepaid din toate rețelele americane de telefonie mobilă, adică Sprint, T-Mobile, Verizon, și AT&T.

Unul din utilizatorii afectați de ceea ce pare o eroare generală de rețea a povestit cum s-a întâmplat totul jurnaliștilor de la Business Insider.

„Joi dimineață, m-am trezit cu un mesaj text de la un prieten apropiat, întrebându-mă dacă am vreun plan pentru mâine seară. Nu mi s-ar fi părut ieșit din comun, dar au fost două motive care m-au pus pe gânduri: mesajul a fost trimis în jurul orei 4 dimineața iar prietenul meu își amintește că l-a trimis de Valentine’s Day. Mai mult, se pare că nu sunt singurul care a pățit asta” a povestit persoana care a primit SMS-ul ciudat.

Situația a fost expusă pe larg pe rețeaua de socializare Twitter, în cursul zilei de joi, iar zeci de persoane au raportat evenimente similare.

Unii oameni au spus că prietenii sau membrii familiei au primit mesaje text de la ei în miez de noapte pe care nu le-au trimis niciodată. Alții primiseră mesaje text vechi de Ziua Îndrăgostiților, relatează sursa citată.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Un reprezentant a companiei Sprint a declarat pentru Business Insider că problema s-a datorat unei actualizări a sistemelor care a avut loc peste noapte și a afectat platformele de mesagerie ale mai multor operatori. Actualizarea a determinat unii utilizatori să primească mesaje vechi pe dispozitivele lor, iar problema a fost rezolvată rapid.

Compania T-Mobile a precizat că eroarea a fost rezultatul unei „probleme ale furnizorilor terți” care a afectat mai multe rețele, dar situația a fost rezolvată.

Reprezentanții celor două companii de telefonie mobilă au mai spus că au fost afectați atât posesorii de telefoane cu iOS, cât și cei cu Android, dar cu siguranță situația a generat confuzie în rândul utilizatorilor, având în vedere că multe SMS-uri erau legate de Ziua Îndrăgostiților.

Nu ar fi însă prima situație de acest gen, arată sursa citată, pentru că pe forumurile companiilor de telefonie au mai fost expuse altele similare, unele datând chiar și din 2011.

Însă, incidentele au fost izolate, și nu a existat o situație generalizată, ca acum.

Citeşte şi:

În mintea infractorului, partea a doua. Profilerul Poliției Române care îl analizează pe Gheorghe Dincă: “Este un coşmar când cel audiat nu ştie dacă spune adevărul sau dacă minte”

Copilul dispărut de trei zile din Constanța este căutat de scafandri voluntari în bazinul cu dejecții, pentru că ISU Dobrogea nu are echipament adecvat

Recomandările culturale ale săptămânii. Documentarul audio românesc despre libertatea simțită acum 30 de ani la Căderea Zidului Berlinului și ce înseamnă ea pentru noile generații

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie