Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Festivalul brazilor donați. Ce orașe vor avea în centru brazi de Crăciun oferiți de localnici

Festivalul brazilor donați. Ce orașe vor avea în centru brazi de Crăciun oferiți de localnici

Au început pregătirile de Crăciun, comercianții și-au făcut deja stocul de ornamente specifice, iar centrele orașelor încep să devină ”de poveste”.

De Petre Dobrescu,

Se fac pregătiri și la Râșnov, iar la începutul acestei săptămâni, în Piața Unirii din oraș a ajuns bradul. Acesta are o poveste inedită, căci, dacă în alți ani parcurgea un drum ceva mai lung, din pădurile din apropiere, în 2019 a fost adus din curtea unui localnic de pe strada Mihai Viteazul.

La 22 de metri era deja prea mare pentru o gospodărie, astfel că putea deveni un real pericol pentru construcţiile din zonă.

La 22 de metri era deja prea mare pentru o gospodărie, astfel că putea deveni un real pericol pentru construcţiile din zonă

Bradul a fost instalat în centrul Râșnovului de către angajații Ocolului Silvic, care l-au ridicat cu ajutorul unei macarale, iar în continuare va fi împodobit de sărbătoare.

De altfel, momentul aprinderii luminițelor de Crăciun este unul special în ”Orașul Rozelor”, iar în acest an este programat în seara zilei de 1 Decembrie.

Instalarea bradului in Piața Unirii

Va fi prilej de triplă sărbătoare pentru râșnoveni: Ziua Națională a României, Ziua Stațiunii de Interes Național Râșnov și deschiderea oficială a sezonului sărbătorilor de iarnă.

Copiii, așteptați la căsuța lui Moș Crăciun, începând cu 1 Decembrie

Pe lângă brad și lumini, în Piața Unirii va fi montată căsuța lui Moș Crăciun. ”Este vorba despre o acțiune caritabilă, în cadrul căreia copiii din oraș sunt așteptați în fiecare seară cu scrisorele, liste de cadouri dorite, dar și cu jucării de care nu mai au nevoie. Acestea vor ajunge apoi la micuţi din familiile nevoiaşe, în Ajunul Crăciunului”, a explicat Răzvan Iancu, reprezentant al Primăriei Râşnov.

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea
Recomandări

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

 

Tot cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în centrul Râşnovului va fi amenajat un patinoar cu intrare gratuită.

Primăria Bârlad așteaptă bradul de la localnici: ”De ce să cheltuim de la bugetul local?”

Dumitru Boroș, primarul Bârladului, a anunțat pe pagina de Facebook a primăriei că așteaptă ca localnicii să doneze și anul acesta bradul de Crăciun.

”Noi în trecut am mai primit de la localnici, au fost oameni care au vrut să dăruiască pentru Crăciun şi anul trecut am avut un brad foarte frumos la un localnic. Sunt deja doi ofertanţi. Dacă cineva vrea să doneze un brad, de ce să cheltuim de la bugetul local?”, a declarat Boroș pentru Mediafax.


Close
Închide
  Close