• Firma care ia 13 milioane de euro pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuințe din Sectorul 5 a ajuns și la Primăria Municipiului București;
  • Ea a adus și patinoarul din Parcul Carol, criticat de părinți că e din plastic și că „nu alunecă”, deși a costat 80.000 de euro;
  • Star Pro Center INTL, compania care avea un singur angajat trecut la Registrul Comerțului, și-a făcut reclamă cu fotografii de patinoare care se vindeau pe site-uri de comerț din China;
  • Șefa Star Pro, Nicoleta Diaconescu, cu care Libertatea a stat de vorbă la actualul sediu, din strada Eșarfei, nr. 55, spune că un astfel de patinoar din plastic este folosit de echipa de hochei a Canadei;
  • După ce trec cei 12 ani de garanție de care beneficiază patinoarul, el poate fi întors și pe partea cealaltă și folosit încă 12 ani, mai spune patroana firmei.

 

De după Moș Niculae și până în acest weekend, la intrarea în Parcul Carol din București a funcționat un minipatinoar pentru copii. Lucrarea a fost ridicată la inițiativa Companiei Municipale Agrement București, atribuită chiar pe 6 decembrie și ridicată în viteză de a doua zi, sub cupola proiectului numit „Poveste de Iarnă”.

Contract nou pentru firma care „a dat un tun” de 13 milioane de euro cu anveloparea blocurilor: Patinoare din plastic „pe care nu se alunecă”!

Pentru că firma câștigătoare a contractului în valoare de 80.000 de euro, de data aceasta în asociere cu o altă companie, e deja celebra Star Pro Center INTL. Cea care a câștigat și anveloparea blocurilor din sectorul 5 pe 13 milioane de euro!

SICAP driblat

Și da, patroana Star Pro, Nicoleta Diaconescu, a avut dreptate. Contractele găsite de noi săptămâna trecută nu erau toate. Fiindcă destule, ca de exemplu cele luate de la Companiile Municipale, n-au fost trecute prin sistemul electronic de achiziții publice.

Însă Libertatea le-a găsit și vi le prezintă. Primul este patinoarul din fața Parcului Carol, lucrare ce a costat 80.000 de euro cu TVA.

„Prin activitățile sale specifice Proiectul «Poveste de iarnă» își propune promovarea activă a sănătății, precum și îmbunătățirea integrării sociale în rândul tinerilor și populației școlare prin practicarea patinajului pe gheață, ca sport recreativ, de timp liber, în perioada Sărbătorilor de Iarnă”, își prezenta intenția Compania Municipală Agrement.

O frază în care gheața, spre deosebire de patinoar, e prezentă.

„Era super. Dacă era gheață!”

Pentru că, pe „ice rink”-ul de la intrarea în parcul numit pe vremuri Libertății lipsea chiar gheața.

Acesta era realizat, pe un model împământenit în achizițiile publice încă de acum un deceniu, din bucăți din plastic.

Contract nou pentru firma care „a dat un tun” de 13 milioane de euro cu anveloparea blocurilor: Patinoare din plastic „pe care nu se alunecă”!

Bucăți din plastic pe care participanții pot aluneca cu greutate. Iar alunecarea, deși simțibilă, face incomod patinajul chiar și pentru profesioniști, iar deplasarea întreruptă a iritat părinții.

De exemplu, o mămică a comentat chiar la o poză postată de parlamentarul Nicușor Dan: „Din păcate, patinoarul este din plastic și nu se poate patina pe el. Nu alunecă deloc patinele pe acest plastic! Era super ideea, dacă ar fi fost gheață!”.

Ziarul a verificat la fața locului și a constatat același lucru.

„E o păcăleală”

Și a constatat că totul se prezintă la fel ca într-o investigație a Gazetei Sporturilor din perioada 2010-2013. În care niște patinoare, ce-i drept, mai mari, au costat Ministerul Tineretului, în total, un milion de euro. Și au rămas nefolosite!

Un hocheist comenta atunci, pentru Gazeta Sporturilor, calitatea suprafeței. „Nu se poate patina pe așa ceva. E o păcăleală! Nu doar că suprafața se crapă dacă nu e întreținută cu acel gel, însă nu poți aluneca! Am avut mari dificultăți în a-mi păstra echilibrul”.

Poze de pe Alibaba

La fel cum e păcăleală și promovarea firmei Star Pro. Pe Facebook, compania își făcea reclamă cu fotografii de patinoare de pe Alibaba, cel mai cunoscut site de vânzări din China!

Iar site-ul, între timp închis și anunțat ca fiind în „mentenanță”, avea poze cu patinoare din Statele Unite ale Americii alături de texte prestabilite în limba latină.

„Patinoarul este importat din Spania și este folosit inclusiv de echipa de hochei a Canadei”

L-am găsit ieri pe avocatul firmei Star Pro Center INTL la sediul social din strada Popa Nan, nr. 75, acolo unde lunea trecută, la prima oră, nu era nici un angajat al societății, și s-a oferit să ne ducă la sediul actual al firmei, pe strada Eșarfei, nr. 55. Adresă care nu apare nici pe SICAP și nici în Registrul Comerțului, însă figura pe site-ul acum în refacere al Star Pro.

Acolo, Nicoleta Diaconescu ne-a primit în biroul său.

Contract nou pentru firma care „a dat un tun” de 13 milioane de euro cu anveloparea blocurilor: Patinoare din plastic „pe care nu se alunecă”!

S-a arătat surprinsă de problema pe care o prezintă patinoarul, aceea că participanții alunecă foarte greu pe suprafața din plastic.

„Echipa de hochei a Canadei se antrenează pe un astfel de patinoar”, ne-a spus ea. „Plus că nu consumă nimic, zero”.

Mai mult, patinoarul importat din Spania, de la o firmă cu care Star Pro are încheiat un contract, ar avea 12 ani garanție, timp în care poate fi schimbat dacă se deteriorează. După cei 12 ani, el poate fi întors pe partea cealaltă, a mai explicat ea.

În urma discuției, ziarul Libertatea i-a transmis Nicoletei Diaconescu un set de întrebări, la rugămintea acesteia, care a dorit să răspundă și în scris, însă până la închiderea ediției nu a răspuns.

Ziarul Libertatea a încercat ieri să obțină poziții și din partea Primăriei Municipiului București și a Companiei Agrement, dar nici de la acestea n-a primit nici un răspuns.


Citește și:

Cui i-a dat primarul sectorului 5 peste 13 milioane de euro pentru anveloparea blocurilor. Traseul incredibil al femeii: în 2012 făcea angajări pentru videochat, în 2019 a pus mâna pe contract printr-o firmă-fantomă!

Primăria Sectorului 5, după ce Libertatea a scris despre firma-fantomă de anvelopare a blocurilor: „Licitațiile sunt legale, primăria nu intervine în raport cu societățile care depun oferte”

Patroana de 13 milioane are off-shore în Seychelles! Libertatea continuă seria dezvăluirilor despre persoana care administrează firma ce va anvelopa blocurile din sectorul 5 al Capitalei

 

Google News Urmărește-ne pe Google News