De Ana Hațeg,

Vineri, Administrația Porturilor a finalizat caietul de sarcini și până vinerea viitoare va decide cine se va ocupa de ranfluarea navei răsturnate plină cu leșuri de oi, care cântăresc aproximativ 635 de tone si care trebuie duse la incinerat.

Cinci firme, dintre care două româneşti şi trei din Turcia, Grecia, respectiv, Gibraltar, sunt interesate de ranfluarea navei încărcate cu oi care a eşuat în acvatoriul Portului Midia, până în a doua parte a săptămânii viitoare fiind aşteptate ofertele acestora, a informat vineri directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa, Daniela Şerban, citat de Agerpres.

Costurile de recuperare a navei nu pot fi deocamdată estimate de autorități, dar speră că asiguratorul armatorului va fi obligat să suporte toate cheltuielile.

Între timp, autorităţile susţin că în zona navei Queen Hind se fac doar monitorizări până la stabilirea companiei care va interveni pentru scoaterea celor peste 14.000 de oi moarte, rămase în navă.

Până în acest moment, Administrația Portuara a cheltuit 60.000 de euro în această operațiune.

Nava Queen Hind, încărcată cu peste 14.000 de oi, s-a răsturnat pe 24 noiembrie, la plecarea din Portul Midia, scufundându-se parţial. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat, scoase vii de la bordul vaporului fiind, în zilele de după incident, şi câteva sute de oi.

Citeşte şi:

Războaiele avocado-ului. Cât sânge curge în Mexic pentru un mic dejun sănătos în Europa

Interviu exclusiv cu Martin Campbell, regizorul a două „James Bond”: ”Mișcarea #meetoo e grozavă, și totuși mie îmi place ca James Bond să fie bărbat. Dar dacă m-ar plăti bine…”

Câți bani au intrat în conturile Primăriei București de la comercianții care vând la Târgul de Crăciun

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie