Casa Albă a transmis puține informații privind decesul fiului preferat al lui Osama bin Laden: ”Hamza bin Laden a fost ucis într-o operaţiune contrateroristă care a avut loc în regiunea afgano-pakistaneză”. „Uciderea lui Hamza bin Laden nu doar lasă Al Qaida fără importante abilităţi de conducere şi fără o simbolică legătură cu tatăl lui (cu Osama bin Laden), ci şi subminează importante activităţi operaţionale ale grupării”.

Înainte de a fi omorât, CIA a oferit în februarie o recompensă care putea atinge un milion de dolari pentru orice informaţie ce ar fi permis găsirea lui Hamza bin Laden. Pornind de aici, publicații precum The Times și NBC News scriu că fiul cel mic al fostului terorist se pregătea să ocupe o poziție de conducere în Al Qaeda.

Dar cu toate acestea, unii experți consultați de Business Insider se îndoiesc de influența lui în grup. „În afară de declarația președintelui care pretinde că acesta avea un rol operațional, nu am văzut niciodată nicio dovadă a faptului că [Hamza] a fost implicat în alte operațiuni în afară de realizarea unor înregistrări video și audio în care îndeamnă la violență”, a spus Peter Bergen, un vicepreședinte în cadrul think-tank-ului New America.

Hamza bin Laden a fugit cu tatăl său în Iran după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 și de atunci au apărut informații privind prezența sa în regiunea de frontieră dintre Afganistan și Pakistan, precum și în Siria.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

El nu se afla în complexul din Abbottabad, Pakistan, unde tatăl său a fost ucis în 2011.

Despre Hamza se crede că s-a născut în jurul anului 1989 și că este căsătorit cu fiica unui lider de rang înalt din Al-Qaida.

Potrivit Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, ultima declarație publică a tânărului bin Laden a fost în martie 2018, prin intermediul canalului oficial de propagandă al lui Al Qaeda, As-Sahab. Atunci, el a cerut începerea unei revoluții în Peninsula Arabică și îndepărtarea monarhiei saudite.

În alte înregistrări, Hamza bin Laden i-a amenințat pe americani.

Anunțul oficial privind uciderea lui Hamza bin Laden a venit la trei zile după ce Statele Unite au comemorat 18 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

Creierul din spatele acestora a fost Osama bin Laden, liderul de atunci al grupării teroriste Al Qaeda. Bin Laden, care a fost considerat mai mulți ani drept cea mai căutată persoană de pe planetă, a fost ucis pe 2 mai 2011 în Abbottabad, de o trupă specială de comando americană.

Citeşte întreaga ştire: Fiul lui Osama Bin Laden a fost ucis într-o operațiune antiteroristă americană

Citeşte şi:

Fiul lui Osama Bin Laden a fost ucis într-o operațiune antiteroristă americană

”11 septembrie” – ziua când ticăitul ceasului terorist a resetat pacea lumii

Un diplomat român, ucis la Kabul. De ce ar face talibanii una ca asta tocmai acum?

Simone Inzaghi contestă victoria CFR-ului: „În România nu s-a jucat fotbal”
GSP.RO

Simone Inzaghi contestă victoria CFR-ului: „În România nu s-a jucat fotbal”

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile