“Creșterea pensiilor, așa cum a fost ea trecută prin Parlament, nu avea nicio sursă de finanțare. Guvernul socialist, anul trecut, în noiembrie, a prezentat o notă, aprobată în Guvern, prin care spunea foarte clar că nu poate să crească pensiile fără să destabilizeze bugetul și propunea reeșalonarea creșterii. Toată lumea știa acest lucru. Nu are nicio legătură cu creșterea economică. Chiar dacă am fi avut creștere economică de 4%, tot ar fi fost o bombă această creștere (a pensiilor – n.r.) pentru stabilitatea economică a Românei în următorii ani”, a declarat Florin Cîțu, ministrul finanțelor, pentru B1TV.

Cîţu a mai afirmat că Guvernul PNL nu face lucruri populiste.

“Nu putem să discutăm despre pensii fără să discutăm despre investiții sau despre alte cheltuieli care sunt în buget. (…) Nu putem să scoatem din discuție faptul că trecem prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Trebuie să avem alte priorități acum. De aceea venim și spunem «da, creștem pensiile», chiar dacă în toate discuțiile pe care le avem cu instituțiile internaționale, cu oameni raționali, toți îmi spun că este greu, este aproape imposibil să faci acest lucru astăzi, când sunt oameni care poate nu își găsesc locuri de muncă și totuși facem acest efort”, a mai explicat ministrul.

Acesta a precizat că decizia finală este a Guvernului, fiind o decizie politică, însă datoria sa este să prezinte situaţia.

“Eu am datoria să fiu responsabil, precaut și transparent cu finanțele publice ale României. Prezint ce se poate face, în condițiile date, cu riscurile aferente. Bineînțeles că o decizie politică poate să spună că vom crește pensiile cu 40%, dar eu voi spune că, în acel moment, România o să fie închisă pe piețele internaționale, nu o să mai putem finanța nimic și suntem singuri și așa cum ne închidem acum granițele, ne vom închide și finanțatorii, iar bugetul va exploda. Acel 10% (creștere a pensiilor – n.r.) este ce eu spun că putem face în contextul în care creștem investițiile major, ca să putem să plătim acel 10% anul viitor (…)”, a mai precizat Florin Cîțu.

Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
PARTENERI - GSP.RO
Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
S-a întâmplat azi-noapte, la priveghiul lui Emi Pian! Gestul care i-a șocat pe toți cei prezenți
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a întâmplat azi-noapte, la priveghiul lui Emi Pian! Gestul care i-a șocat pe toți cei prezenți
RECOMANDĂRI