De Daniel Ionașcu,

Afirmațiile lui Cîțu vin în contextul în care PSD a anunțat o moțiune simplă împotriva sa.

”Momentul adevărului.

Va anunț o premieră în cazul moțiunii simple care mă vizează, la Senat.

Pentru prima oară în istorie voi aduce în Parlament cu mine toți directorii din MFP și ANAF care au lucrat cu fostul minstru și cu Darius Valcov la elaborarea bugetului, a rectifcarii din august și mai ales la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2021”

Florin Cîțu a scris pe Facebook:

Aceștia vor fi prezenta o serie de documente oficiale.

Potrivit lui Cîțu, acestea vor arăta că ”Viorica Dăncila și Eugen Teodorovici știau din martie că vor depăși țintă de deficit”.

De asemenea, vor fi prezentate estimările pentru final de an.

”În conferința de presă pe care o voi ține înainte de moțiune, îi voi lasă pe directorii respectivi să va prezinte datele reale cu documente. Să vedem atunci cine-i minte pe români. Va garantez că rezultatul este unul neplăcut pentru Dancilă și Teodorovici”

Ministrul a mai spus:

Deficitul până la cer și bugetul paralel

Florin Cîțu a declarat recent că deficitul bugetar ar putea trece de 4% din Produsul Intern Brut (PIB) dacă autoritățile nu fac nimic în acest sens.

Reglementările europene permit un deficit de maximum 3% din PIB.

Cîțu a mai spus că Guvernul PSD a avut două bugete, la fel ca mafioții: unul prezentat Parlamentului și altul prezentat baronilor locali.

Noi recorduri negative pentru leu în fața euro

Ulterior, leul a consemnat mai multe minime istorice în fața leului, ultimul consemnat chiar astăzi, 21 noiembrie, când moneda europeană a ajuns la 4,7808 lei, potrivit datelor BNR.

Comisia Europeană a cerut României să ia măsuri anul viitor pentru reducerea deficitului. Principalul risc văzut de experții europeni este majorarea cu 40% a pensiilor, care ar urma să fie implementată din septembrie 2020.

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre