MENIU CAUTĂ

N-au împlinit 30 de ani și sunt miliardari în dolari! Cum și-au dobândit averile cei mai bogați tineri din lume

Distribuie

Potrivit listei Forbes a miliardarilor lumii, opt tineri sub 30 de ani au intrat în top, dintre aceștia trei și-au făcut singuri averea și cinci au moștenit-o.

Patru femei și patru bărbați sunt pe lista celor mai tineri opt miliardari din topul Forbes, domeniile de activitate ale companiilor lor fiind extrem de diverse, de la IT până la cosmetice, bunuri de consum sau finanțe.

Cel mai bogat dintre tinerii miliardari este Gustav Magnar Witzvoe, care a moștenit averea de 3 miliarde de dolari de la părinții săi, în timp ce cea mai cunoscută este Kylie Jenner, care a atins pragul de un miliard de dolari datorită companiei sale de cosmetice.

 1. Gustav Magnar Witzvoe -Norvegia – avere moștenită

   

  View this post on Instagram

   

  ☕️

  A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

Tânărul norvegian de 24 de ani are o avere de 3 miliarde de dolari, adică aproape jumătate din Salmar ASA, un producător de somon care a revoluționat agricultura piscicolă în Norvegia.

 1. John Collison – Irlanda – avere făcută pe cont propriu

În vârstă de 28 de ani, irlandezul are o valoare netă de 2,1 miliarde de dolari. El este președinte și co-fondator al Stripe, o companie de plăți online, de peste 20 de miliarde de dolari. El și fratele său Patrick, în vârstă de 30 de ani, au pus bazele Stripe în timp ce studiau la Harvard.

 1. Evan Spiegel – Statele Unite – avere făcută pe cont propriu

În calitate de director executiv al companiei Snap, compania care se află în spatele aplicației Snapchat, Spiegel, în vârstă de 28 de ani, este unul dintre cei mai tineri directori executivi ai unei companii listate la bursă. Spiegel a fondat afacerea în 2011 în timp ce studia la Universitatea Stanford. Acum deține 18% dintre acțiuni, iar valoarea sa netă este estimată la 2,1 miliarde de dolari.

 1. Alexandra Andresen – Norvegia – avere moștenită

 

View this post on Instagram

 

Duke 3 yr old stallion by Dimaggio x Sir Donnerhall I?

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on

Alexandra, în vârstă de 22 de ani, a moștenit 42% din Ferd, o companie de investiții condusă de tatăl ei Johan. Valoarea sa netă este de 1,4 miliarde de dolari

 1. Katharina Andresen – Norvegia – avere moștenită

 

View this post on Instagram

 

Weekend flashbacks

A post shared by Katharina G. Andresen (@kgandresen) on

Katharina, în vârstă de 23 de ani, este sora Alexandrei și deține la rândul ei 42% din Ferd. La fel ca sora sa, averea ei se ridică la 1,4 miliarde de dolari.

 1. Ludwig Theodor Braun – Germania – avere moștenită

Ludwig Theodor Braun, în vârstă de 29 de ani, deține 10% din B. Braun Melsungen, companie medicală care a început ca o mică farmacie care vinde remedii din plante. Tatăl sau, Ludwig Georg Braun, a crescut compania și a transformat-o într-o afacere de 8 miliarde de dolari. Fiul său are acum o avere netă de 1 miliard de dolari.

 1. Kylie Jenner – Statele Unite – avere făcută pe cont propriu

Kylie Jenner, sexy pe Instagram. A adunat aproape 6 milioane de like-uri pozând într-o rochie mulată

Kylie Jenner, 21 de ani, membră a familiei Kardashian-Jenner, este cel mai tânăr miliardar din istorie. Forbes o califică în categoria miliardarilor care și-au creat singuri averea, în ciuda bogăției familiei sale. Ea deține 100% din compania ei, Kylie Cosmetics, care a fost evaluată cel mai recent la 900 de milioane de dolari.

 1. Anna Kasprzak – Danemarca – avere moștenită

În vârstă de 29 de ani, Anna Kasprzak co-deține compania daneză de încălțăminte ECCO împreună cu fratele său André și mama Hanni. Produsele ECCO sunt vândute în 90 de țări, generând vânzări anuale de aproape 1,5 miliarde de dolari.

Valoarea sa netă este estimată de Forbes la 1 miliard de dolari.


Citește și: Analiză BBC despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la Parchetul European: „PSD o consideră dușmanul lor de moarte”


 

Comentarii