Mergi direct la conținut »
Ford va produce la Craiova încă un model, pe lângă EcoSport. Constructorul auto investește 200 de milioane de dolari și angajează 1.500 de oameni
Ştiri Libertatea > Ştiri > Ford va produce la Craiova încă un model, pe lângă EcoSport. Constructorul auto investește 200 de milioane de dolari și angajează 1.500 de oameni

Ford va produce la Craiova încă un model, pe lângă EcoSport. Constructorul auto investește 200 de milioane de dolari și angajează 1.500 de oameni

Ford a anunțat că va investi la Craiova încă 200 de milioane de euro și va angaja 1.500 de oameni, constructorul auto urmând să producă încă un model în Bănie, pe lângă SUV-ul EcoSport.

De Daniel Ionașcu,

”Ford confirmă producţia celui de-al doilea model la fabrica din Craiova. Noul model se va adăuga producţiei actualei generaţii a SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport şi motorului 1.0 EcoBoost”, se arată într-un comunicat al Ford.

Noul model şi data de start a producţiei acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării acestuia, potrivit companiei.

Investiţia totală, demarată în 2008, ajunge astfel la aproape 1,5 miliarde de euro.

Totodată, numărul total al angajaţilor de la Craiova va ajunge la 5.900.

Uzina de asamblare a trecut recent prin îmbunătăţiri tehnice semnificative, mai mult de 550 de roboţi fiind instalaţi pentru a spori eficienţa şi calitatea în secţiile de vopsitorie, montaj general şi caroserie.

Odată cu noului model și angajarea a încă 1.500 de salariați și producția uzinei Ford este așteptată să crească substanțial.

Aproape 50.000 de mașini produse în 2017

Ford a produs în total 49.805 mașini în 2017 în România, potrivit informațiilor de pe site-ul Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) din România. Spre comparație, în 2016, Ford producea la Craiova doar 38.849 mașini, creșterea fiind de 28%.

România vrea a treia fabrică

România s-a aflat în ultimii ani în discuții cu mai mulți producători pentru deschiderea unei a treia fabrici de autoturisme în România.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

Astfel, s-au purtat discuții atât cu reprezentanții Mitsubishi, cât și ai producătorului de mașini electrice Tesla. Dar Tesla a ales China, iar planurile cu Mitsubishi nu au fost concretizate, compania fiind implicată într-un scandal legat de falsificarea consumului de carburant.

Între timp, Mitsubishi a ajuns sub controlul Nissan, partenerul Renault.

De asemenea, și producătorul de mașini electrice de oraș Zhi Dou analizează deschiderea unei fabrici în România.

În acest moment, Dacia deține platforma de la Mioveni, iar Ford uzina de la Craiova.

Close
Închide
  Close