Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, persoană fizică, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă (două fapte din care una comisă în formă continuată), dare de mită (două fapte), înşelăciune (două fapte din care una comisă în formă continuată), fals material în înscrisuri oficiale comis în formă continuată (două fapte), uz de fals comis în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual comisă în formă continuată (două fapte), folosirea instrumentelor false (două fapte).

Totodată, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, inculpaţii Maria-Mihaela Ianculescu, la data faptelor funcţionar la Direcţia Impozite şi Taxe Locale (D.I.T.L.) Sector 1, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu comis în formă continuată, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice comisă în formă continuată, accesul ilegal la un sistem informatic, Florin-Marius Spătaru, la data faptelor agent de poliţie în cadrul D.G.P.M.B. – Secţia 12 Poliţie, pentru  luare de mită, fals intelectual şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, o persoană fizică – pentru constituirea unui grup infracţional organizat, uz de fals comis în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual comisă în formă continuată, şi o altă persoană fizică, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale comis în formă continuată, falsificarea de instrumente oficiale comisă în formă continuată.

Dobândire nelegală de imobile

În rechizitoriu procurorii arată că, în perioada 2018-2019, cei trei inculpaţi persoane fizice ar fi constituit o grupare cu scopul săvârşirii unor infracţiuni comise în contextul unor “presupuse tranzacţii imobiliare”, grup la care au aderat mai multe persoane, printre care şi Maria-Mihaela Ianculescu, la data faptelor funcţionar în cadrul Direcţiei Impozite şi Taxe Locale (D.I.T.L.) Sector 1.

DNA susține că inculpaţii ar fi identificat imobile nelocuite, nerevendicate ori care se aflau în proprietatea privată a statului, a Primăriei Municipiului Bucureşti sau a primăriilor de sector, iar pentru dobândirea nelegală a acestora ar fi întocmit documente false, respectiv contracte de închiriere, contracte de vânzare-cumpărare, procese-verbale de predare-primire locuinţă, fişe de calcul, chitanţe de plată, ordine de prefect, titluri de proprietate, în numele AFI şi al Instituţiei Prefectului.

Mită între 1.500 și 28.000 de euro pentru “înlesnirea” de acte de proprietate

Ulterior, ar fi fost identificate persoanele dornice să intre în posesia acestor locuinţe la preţuri modice, de la care primul inculpat ar fi pretins şi primit sume de bani cuprinse între 1.500 de euro şi 28.000 de euro.

În schimb, a susţinut că ar putea interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 şi alţi funcţionari cu atribuţii legate de aprobarea şi eliberarea de documente privitoare la imobile administrate de instituţiile menţionate şi că îi poate determina să întocmească actele necesare dobândirii dreptului de proprietate asupra acelor imobile.

O parte din informaţiile referitoare la diverse imobile şi persoane le-ar fi fost oferite membrilor grupului de către Maria-Mihaela Ianculescu, funcţionar în cadrul Direcţiei Impozite şi Taxe Locale (D.I.T.L.) Sector 1.

Certificate fiscale false

Tot aceasta ar fi eliberat certificate de atestare fiscală, deşi cunoştea că cererile nu erau formulate de persoanele pe numele cărora se eliberează aceste documente şi ar fi înscris pe rol mai multe imobile în baza unor documente despre care avea cunoştinţă că prezentau nereguli şi fără a efectua verificări cu privire la acestea.

Anterior, în cursul anului 2015, într-un context asemănător, inculpatul aflat în prezent sub control judiciar ar fi pretins şi primit de la o persoană sumele de 59.000 de euro şi 10.000 de lei.

Acelaşi inculpat i-ar fi oferit, în 2019, printr-un intermediar, agentului de poliţie Spătaru Florin, din cadrul DGPMB – Secţia 12 Poliţie, suma de 200 de euro pentru ca acesta să conducă cercetările pe care le desfăşura într-un dosar penal astfel încât inculpatul să nu fie tras la răspundere penală. Ulterior, agentul de poliţie ar fi primit suma de 700 de lei şi mai multe bunuri.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil şi asupra unei sume de bani ce aparţin inculpatului persoană fizică trimis în judecată sub control judiciar.

Administraţia Fondului Imobiliar, cu privire la imobilele administrate de către această instituţie, a comunicat organelor de urmărire penală că se constituie parte civilă în procesul penal.

De asemenea, patru persoane s-au constituit parte civilă cu diferite sume de bani.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Primul inculpat a mai fost trimis în judecată de DNA, pentru trafic de influenţă, Fănel Stan fiind condamnat definitiv, în octombrie 2012, la doi de închisoare în regim de detenţie.

Citeşte şi:

Dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor deschis în cazul unui centru pentru vârstnici din Bistrița-Năsăud

Fost consilier din Ministerul Mediului a recunoscut că a luat mită 1,3 milioane de lei

VIDEO | Imaginile scandalului declanșat de deputații PSD, intrați fără mască în local. Solomon îl jignește pe casier și se ceartă cu polițiștii

Urmărește-ne pe Google News
Obiceiul ciudat al finalistei de la Australian Open. Ce face între gameuri: „Nu am văzut niciodată așa ceva în tenis!”
PARTENERI - GSP.RO
Obiceiul ciudat al finalistei de la Australian Open. Ce face între gameuri: „Nu am văzut niciodată așa ceva în tenis!”
Profeția lui Nostradamus despre posibilul război Rusia – Ucraina. Legătura tulburătoare cu România
Playtech.ro
Profeția lui Nostradamus despre posibilul război Rusia – Ucraina. Legătura tulburătoare cu România
Probă-cheie în dosarul morţii Raisei: o şoferiţă din spatele maşinii de Poliţie a surprins accidentul cu camera de bord
Observatornews.ro
Probă-cheie în dosarul morţii Raisei: o şoferiţă din spatele maşinii de Poliţie a surprins accidentul cu camera de bord
Horoscop 27 ianuarie 2022. Peștii s-ar putea să se streseze singuri, într-un mod inutil și ciudat, prin pesimism exagerat
HOROSCOP
Horoscop 27 ianuarie 2022. Peștii s-ar putea să se streseze singuri, într-un mod inutil și ciudat, prin pesimism exagerat
Video. Momentul în care soldatul ucrainean își împușcă cu sânge rece camarazii
Știrileprotv.ro
Video. Momentul în care soldatul ucrainean își împușcă cu sânge rece camarazii
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer
PUBLICITATE
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer