MENIU CAUTĂ

Fostul președinte al CJ Teleorman, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Distribuie

Fostul președinte al CJ Teleorman Ionuţ Adrian Gâdea este urmărit penal pentru abuz în serviciu, a anunțat Direcția Națională Anticorupție. 

Ionuț Adrian Gâdea este urmărit penal într-un dosar legat de închirierea unor părţi din insula Belina şi braţul Pavel al fluviului Dunărea. Porcurorii DNA susțin că, în anul 2014, Ionuț Adrian Gâdea, „în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul suspectului Dumitrescu Mircea, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu a îndeplinit acte prevăzute în dispoziţiile legislaţiei primare, fapt ce a condus la încheierea cu o societate comercială şi o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părţi din insula Belina şi braţul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafaţă totală de 80 ha)”.

Contractele au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani, la preţuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună şi 3.988 lei/lună, toate fără TVA, fără organizarea unei licitaţii şi fără emiterea unei hotărâri de consiliu judeţean. Procurorii transmit că scopul acestora era darea suprafeţelor în folosinţa temporară a locatarului pentru creşterea peştelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv şi agrement, interzicându-se desfăşurarea oricăror altor activităţi.

Contractele respective au fost verificate financiar, viza fiind acordată în aceeaşi zi, 16 ianuarie 2014, de către Nela Dorica Iordan, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în condiţiile în care aceasta, potrivit DNA, cunoştea cum au fost încheiate documentele.

„Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obţinut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective”, arată DNA.


Citește și: Socrul mic lovit de fulger în timp ce ținea un discurs la nunta fiicei

Citește mai multe despre Consiliul Județean și Dosarul Belina pe Libertatea.

Comentarii