Înregistrările au fost făcute publice joi de postul de televiziune România TV. În ele, fostul procuror DNA Prahova Mircea Negulescu îi cerea unui martor cu identitatea protejată să formuleze un denunță împotriva lui Sevastian Ghiță. „Vreau să îi mai găsesc un furt de buzunare şi un viol şi m-am liniştit”, i-a spus Negulescu martorului, potrivit înregistrării. De cealaltă parte, martorul a spus că îi este teamă să scrie denunțuri false.

Martor: Domnu` Negulescu, nu seamănă adevărul cu ce scriu eu aici.

Mircea Negulescu: Păi nu am vorbit aşa?

Martor: Am vorbit şefu, dar îmi era frică.

Mircea Negulescu: Lasă vrăjeală. Dă-l în primire pe ăsta! Hai!

Martor: Eu am scris ce mi-aţi spus. Credeţi că rezolvăm cu denunţul asta.

Mircea Negulescu: Nu mai auzi? Asta e bine!

Martor: Am scris! Am rezolvat!

Mircea Negulescu: Pentru asta sunt născut şi pentru asta trăiesc. Nu am nicio altă bucurie a vieţii. Mie îmi e foarte simplu. Păi ce să fac. E o matematică simplă. Eu am trecut la matematică până în clasă a 12-a cu două sticle de spumant. Sebastian Ghiţă e un infractor de drept comun. Vreau să îi mai găsesc un furt de buzunare şi un viol şi m-am liniştit. Scrie de Sebi Ghiţă, ce discuţii au fost!

Martor: Anul trecut scriam de Cosma şi se duce nevinovat la puşcarie. Băgăm oameni nevinovaţi la puşcărie. Se duce şi ăsta la puşcărie.

Mircea Negulescu: Scrie de Sebi Ghiţă. Semnează (…) denunţul”, potrivit înregistrărilor difuzate de România TV.

Săptămâna trecută, Inspecția Judiciară a transmis că nu a găsit ”disfuncţii” privind conduita profesională a procurorului Negulescu la DNA Ploiești. IJ a început în aprilie un control la DNA Ploiești după ce în presă au apărut înregistrări în care procurorul Mircea Negulescu discuta cu soția unui inculpat.

Controlul Inspecției Judiciare la DNA Ploiești a avut loc în perioada 18 -20 aprilie 2017, inspectorii judiciari verificând modul în care procurorul Mircea Negulescu și-a desfășurat activitatea din 7 octombre 2015, când a fost numit procuror la DNA – Serviciul Teritorial Ploiești, după ce timp de două luni fusese procuror delegat de la Parchetul Curții de Apel Ploiești la DNA, până în 16 februarie 2017, când și-a încetat activitatea la DNA, devenind procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

În timpul controlului, Inspecția Judiciară a ridicat documente relevante pentru activitatea lui Negulescu, iar inspectorii au stat de vorbă cu fostul șef al acestuia, dar și cu foștii colegi procurori la DNA Ploiești. Niciunul dintre ei nu a avut vreo critică de adus lui Mircea Negulescu.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

Recent, desputatul Andreea Cosma a spus că procurorul Mircea Negulescu i-a făcut avansuri, iar atunci când le-a refuzat, magistratul a ameninţat-o că o va trimite la închisoare, odată cu tatăl său, Mircea Cosma, fostul preşedinte al CJ Prahova, şi fratele său, fostul deputat Vlad Cosma.

Ea a afirmat că l-a refuzat în mod repetat astfel că, după circa şase luni, a fost chemată la Parchet. ”Mi-a spus că mi se deschide urmărirea penală pentru trafic neautorizat de zbor, aşa s-a exprimat. După care mi-a spus «te las fără casă, fără meserie, îţi rămâne copilul pe drumuri şi, dacă eşti atât de arogantă, va trebui ca tatăl tău să demisioneze şi să nu mai candideze”, susţine Andreea Cosma.

Citește și: Tabloul romanței imposibile dintre „inchizitorul” familiei Cosma și fiica fostului șef al CJ: „El ar fi vrut mai mult de la Andreea dar ea nu a vrut”


REPORTAJ VIDEO | Două imagini, două epoci. Un bărbat avea fotografii cu colegii din liceu, din 1981. I-a căutat acum și i-a pozat din nou! Vezi ce a ieșit!

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă