MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Fostul şef de campanie al preşedintelui Donald Trump a fost condamnat la 43 de luni de închisoare pentru două acuzaţii de conspiraţie

Distribuie

Paul Manafort, în vârstă de 69 de ani, a fost închis pentru încă 43 de luni, în urma unor acuzații care au rezultat în urma anchetei desfășurate de Rusia. El mai primise joi o pedeapsă de 47 de luni de închisoare pentru infracțiuni financiare scoase la lumină de ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller, care investighează amestecul Rusiei în alegerile din 2016.

Fostul şef de campanie al preşedintelui SUA a pledat vinovat la acuzațiile care i-au fost aduse. Veteranul republican a fost condamnat după ce procurorii l-au acuzat că nu a declarat milioane de dolari câştigate în calitate de consultant al fostului guvern pro-rus al Ucrainei, potrivit Agerpres.

Conform acuzaţiilor aduse de procurori, după fuga preşedintelui pro-rus Viktor Ianukovici din Ucraina, Paul Manafort a minţit băncile pentru a-şi asigura împrumuturi şi a menţine un stil de viaţă opulent, cu case de lux, costume de designer şi chiar o jachetă din piele de struţ, care a costat 15.000 de dolari.

Paul Manafort este singurul judecat dintre cele 34 de persoane şi trei companii acuzate de echipa procurorului special Robert Mueller.

Foto: EPA


BREXIT – Parlamentul britanic votează astăzi dacă UK iese din UE fără acord. Principalele scenarii după eșecul Theresei May


 

 

Comentarii