MENIU CAUTĂ
24 Aug. 2018 17:09 , de Theodor Istrate

FOTO: Băiat de 13 ani din Neamț, înecat în râul Bistrița în timp ce se afla la scăldat

Distribuie

Un băiat de 13 ani, din județul Neamț, a murit înecat, vineri după-amiază, în râul Bistrița, în timp ce se afla la scăldat cu alți copii. Trupul băiatului a fost recuperat de către pompieri și predat echipajului medical care a efectuat manevrele de resuscitare, însă fără niciun rezultat.

Tragediile se țin lanț în rândul copiilor din județul Neamț. La mai puțin de două zile de când un copil de 11 ani a murit înecat în apropiere de municipiul Roman, un alt băiat și-a pierdut viața în condiții asemănătoare.

Ca și în cazul de miercuri seară, băiatul se 13 ani se afla împreună cu mai mulți prieteni de joacă la scăldat în râul Bistrița, pe raza comunei Pângărați când, la un moment dat, a fost tras de curenți la fundul apei.

Unul dintre copiii aflați acolo și-a anunțat părinții care au sunat la numărul de urgență 112.

„La locul indicat, a fost trimis un echipaj de pompieri cu barcă și, după primele căutări, copilul a fost găsit și adus la mal unde au început manevrele de resuscitare. Din păcate, băiatul nu a răspuns acestor manevre, fiind declarat decesul”, a precizat, vineri, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, Adrian Rotaru.

Copilul de 13 ani care și-a pierdut viața vineri după-amiază este a treizecea persoană care a murit înecată în acest an în județul Neamț.

Citește și:

REPORTAJ/ Realitatea dură din mahalaua Timişoarei. Au vrut să facă teatru cu copiii, dar au pornit prin a-i învăța să spună „mulțumesc” şi să nu se mai ia la bătaie

Citește mai multe despre Deces, inec și neamt pe Libertatea.

Comentarii