Mergi direct la conținut »
FOTO | Cele mai bune fotografii de presă din lume vor fi expuse la București în cadrul expoziției World Press Photo Galerie foto
6imagini
Ştiri Libertatea > Ştiri > FOTO | Cele mai bune fotografii de presă din lume vor fi expuse la București în cadrul expoziției World Press Photo

FOTO | Cele mai bune fotografii de presă din lume vor fi expuse la București în cadrul expoziției World Press Photo

Cele mai bune fotografii de presă din lume, câștigătoarele celei mai importante competiție de fotojurnalism din lume, World Press Photo, vor fi expuse în luna mai la București.

La ediția de anul acesta a competiției au fost înscrise 78.801 de imagini realizate de 4.738 de fotografi din 129 de ţări. Câștigătorii vor fi anunțați pe 11 aprilie, la Amsterdam, urmând ca în luna mai expoziția să fie deschisă și la București.

Expoziția din România este organizată de Fundația Eidos, Primăria Municipiului București prin ARCUB, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și Muzeul Național de Artă, la sediul căruia va fi deschisă pentru public în luna mai, se anunță într-un comunicat de presă.

În 2019 este organizată cea de-a 62-a ediție a concursului, iar Fundația World Press Photo a introdus un premiu major: World Press Photo Story of the Year / Povestea anului – recunoaștere aflată la același nivel cu premiul pentru fotografia anului – premiază fotograful care prin creativitate și abilități vizuale a realizat o poveste care surprinde sau reprezintă un eveniment sau o problemă de mare importanță jurnalistică în 2018.

Vernisajul expoziției din România va avea loc pe 6 mai, de la orele 19.00 la Muzeul Național de Artă al României, iar fotografiile vor putea fi vizionate până pe 26 mai, de miercuri până duminică, între 10.00-18.00.

De asemenea, va fi inclusă în circuitul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor, pe 18 mai, 2019, anunță Fundația Eidos.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

”Într-o lume cu acces rapid la o avalanșă de date, într-un context al știrilor false și al surselor îndoielnice de informație, selecția World Press Photo recunoaște jurnalismul de înalt nivel și sensibilizează un public larg pe o gamă variată de subiecte, la care nu am ajunge fără astfel de evenimente, pentru că sunt realități la care nu avem acces direct, dar pe care, cu empatie, putem să le înțelegem. Ne bucurăm că avem oportunitatea de a duce expoziția la Timișoara și Cluj-Napoca și anul acesta.” a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos.


Citește și: Klaus Iohannis a anunțat că va convoca referendum pe justiție pentru 26 mai: ”Golăneala a trecut orice limită”


 

Close
Închide
  Close